Okullar Birleştirildi, Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullar Birleştirildi, Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

Bingöl'de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren teyakkuza geçen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul servisleri ve servis güzergahlarında denetimler yapıldı.
Trafik polis ekipleri tarafından okul servis araçlarında yapılan denetimler kapsamında servis aracı muayene ve bakım kontrolü, araç içi kamera ve sensör kontrolü, servis araç sürücü denetimi ve gerekli belgelerin kontrolü, trafik kuralları denetimi, servis şoförlerinin davranışları, öğrencilerle iletişimi, disiplin ve düzeni, servis güzergah denetimi, güzergah izin belgesi ve duraklarda güvenlik kontrolü, servis araç içinde düzen, hijyen ve koluk sayısı ile fazla yolcu sayısı kontrolü, acil durum önlemleri kapsamında yangın söndürücü ve ilkyardım malzemeleri kontrolü ve acil çıkış kapıları, öğrencilerin emniyeti kapsamında emniyet kemeri kullanımı kontrolü ve yolcu takibine yönelik kontroller yapıldı. 
İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğrenci taşımacılığı yapan okul servisi araçlarında eğitim-öğretimin başlamasıyla birlikte arttırılan denetimlerin okul giriş-çıkışlarında da devam edeceği kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen denetimlerde, öğrenci taşımacılığında güvenlik standartlarının yükseltilerek herhangi bir kazanın ya da olumsuz durumun önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca, yapılan denetimlerde eksiklik ya da kural ihlali tespit edilen servis araçları için cezai yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı. 

Kaynak: EROL YILMAZ