Bingöl'de Dünya Kalp Günü Etkinliği Yapıldı Bingöl'de Dünya Kalp Günü Etkinliği Yapıldı

Bingöl Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği'nde, ender görülen bir hastalık olan Morgagni Hernisine yönelik başarılı bir ameliyat yapıldı. 
Ameliyatı yapan ekibin başında yer alan Uzm. Dr. Aykut Kankoç, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran hastaya yapılan tetkikler sonucunda retrosternal herni tanısı konduğunu, sonrasında yapılan başarılı ameliyat ile hastanın sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini söyledi. Uzm. Dr. Kankoç, nadir görülen hastalıkla ilgili şunları söyledi: "Morgagni Hernisi, diyafragma kasında bulunan bir kusur nedeniyle karın içi dokunun göğüs boşluğuna yer değiştirmesi olarak tanımlanabilir. Bu kusurun tedavisi cerrahi olarak gerçekleştirilmektedir ve tedavi edilmediği durumlarda ölüme dahi neden olabilecek sorunlara sebebiyet vermektedir."

YENİ HASTANEDE ONKOLOJİK CERRAHİLER DE YAPILABİLECEK

Uzm. Dr. Kankoç, "Hastanemizde, tüm cerrahi branşlarda, Anestezi ve Reanimasyon ekibiyle birlikte çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Torasik cerrahi açısından endoskopik (kapalı) yöntemle hiperhidrozis (terleme), dekortikasyon, tanısal biyopsi işlemleri, pnömotoraks cerrahisi, mediasten ve pulmoner kist ameliyatları gibi birçok operasyon gerçekleştirilebilmektedir. Umarım yeni hastanemizin tamamlanması ile birlikte onkolojik cerrahiler de Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılabilir konuma gelecektir. Bu vesileyle özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma sundukları hizmetler nedeniyle teşekkür etmek isterim” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: EROL YILMAZ