Bingöl Devlet Hastanesi’nde radyoloji birimlerinde fazla mesai yaptırılan çalışanların birçoğunda tiroid nodülü tespit edildiği belirtildi.

Plastik Ürünler Çocuk Sağlığını Tehdit Ediyor Plastik Ürünler Çocuk Sağlığını Tehdit Ediyor

Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi’nde fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde, çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmış; ne yazık ki arkadaşlarımızın birçoğunda tiroid nodülü tespit edilmiştir. İşveren pozisyonundaki idarenin, çalışan sağlığını hiçe sayarak yaptığı ihlaller bardağı taşırmıştır. Hep-Sen Bingöl Şubemizin tavsiyesi ile konu Genel Merkez’imizce tüm boyutları ile ele alınmıştır. Genel merkezimiz tüm unsurları ile çalışan sağlığı için, çalışanlara uygulanan baskılar için eylem kararı almıştır. Bingöl’de görev yapan tüm sağlık emekçilerini meydanlara davet ediyoruz.”

Hep-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Özer ise, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Özer, “Bingöl Devlet Hastanesi radyolojik bir birimde çalışan birçok arkadaşımızda üzülerek söylüyoruz ki tiroit nodüllerde düzensiz büyüme mevcut. Kanunen fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmıştır.

Hep-Sen olarak bu konuda sorumluluğu olduğunu düşündüğümüz başta sağlık bakım hizmetleri müdürü olmak üzere kurum idarecileri ve iş güvenliği uzmanı hakkında suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlatacağız. Bu işin hukuki boyutu bir de vicdanı boyutu var. Mesaiden sonra çalışan bazı birimlerdeki sayıyı iki katına çıkarmak yerine bu arkadaşların olduğu yere görevlendirme yapmış olsaydınız belki bu kadar radyasyona maruz kalmayacaktı bu meslektaşlarımız. Kurum içinde de idari soruşturma talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)