Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, İsrail'in Gazze'de uluslararası hukukun en temel prensiplerini ihlal ettiğini belirterek, Gazze'deki insan hakları ihlalleri ve sivil halkın maruz kaldığı zulmün tüm insanlığın vicdanını yaraladığını ifade etti.

Platform, bugün ve bundan sonra her zaman, ülkemizde ve dünya genelinde yaşanan zulümler ve baskılar karşısında hassasiyet ve kararlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı. Sivil toplum kuruluşları olarak, mazlum halkların yanında olma ve adaletsizliklere karşı durma konusunda tavırlarının net olduğunu belirten Platform, Gazze'de yaşanan zulümlere ve insanlık dramına göz yummalarının asla mümkün olmadığını açıkladı.

Platformdan yapılan açıklamada, "Siyonist politikaları destekleyen ve bu politikalar doğrultusunda hareket eden bazı vatandaş görünümlü Siyonist uşaklarının, Gazze'deki zulme ortak oldukları ve işgal rejimine destek verdikleri apaçık ortadadır. Bu durum, ülkemizin temel değerleri ve insan haklarına olan bağlılığı ile çelişmektedir. Devletimiz, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygılı bir şekilde, bu tür eylemlere karışan kişilere karşı gereken adımları atma sorumluluğunu taşımaktadır." denildi.

Açıklamada, HÜDA PAR milletvekillerinin Meclis'e sunduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı soykırımcı siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifine destek verildiği ve Meclis'e gelecek kanun teklifinin ivedilikle kabul edilip siyonistlerin yargılanmasının talep edildiği belirtildi. Siyonizme açıkça destek veren ve bu zulme ortak olan kişilerin vatandaşlık haklarının gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

“KANUN TEKLİFİNE AMASIZ FAKATSIZ DESTEK VERİLMELİ!”

Platform, Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların faillerinin Meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifine amasız fakatsız, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerinin destek vermesi gerektiğini belirtti. Gazze’de bunca zulüm varken, her gün çocuklar ve masum siviller katledilirken, anaların gözyaşları ve çığlıkları arşı alayı titretirken, işgal rejiminin saflarına katılan zalimleri ülkemizde istemediklerini ifade etti.

Platformun beklentileri şu şekilde sıralandı:

Mecliste bulunan tüm siyasi partiler kanun teklifine sahip çıkmalı ve desteklemelidir.

İşgal rejiminin saflarına katılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yargılanmalıdır.

Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı Makarna Fabrikasında Patlama: 1 Ölü, 30 Yaralı

Bu kanuna verilen Meclis ve halk desteğiyle tüm dünyaya, Türkiye’nin mazlumun yanında yer aldığı ve zulme karşı durduğu bir kez daha ilan edilmelidir.

Sonuç olarak, Gazze’de yaşanan zulmü destekleyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kalmalarının ülkemizin değerlerine ve onuruna zarar verdiği belirtilen açıklamada, yetkililer ve tüm duyarlı vatandaşlar, bu konuda gereken adımları atmaya ve zulme ortak olanlara karşı net bir duruş sergilemeye davet edildi.

HABER MERKEZİ