Bingöllü İş İnsanının Kazakistan'daki Projesi Törenle Açıldı Bingöllü İş İnsanının Kazakistan'daki Projesi Törenle Açıldı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle basın açıklaması yaptı. 
Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Selahaddin Burulday okudu.
Gelişen olayların bölgede ateş çemberini gittikçe genişlettiğini aktaran Burulday, “Siyonist işgal rejiminin soykırım suçlarına son vermek için bir araya toplanmış bulunmaktayız. Gelişen olaylar bölgede ateş çemberini gittikçe genişletmektedir. Aksa Tufanı'ndan bu yana fırtınanın şiddeti Gazze ile sınırlı kalmayacaktır. Yaşananlar büyük bir değişim ve dönüşümün habercisidir. Her yüzyılda bir, devletlerin stratejileri, bölgesel dengeler, yaşanan savaşlar ve önemli olaylardan dolayı yeni dönemlerin kapısını aralamaktadır. Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırım bizlere büyük dersler vermektedir. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. Sorumluluklarımızı yerine getirmemenin bedeli elbette ağır olacaktır” ifadelerini kullandı.

3. DÜNYA SAVAŞI'NI ARATMAYACAK NİTELİKTEDİR

11 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halklarının Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durduğunu belirten Burulday, "Gazze'de yaşanan soykırım 3. Dünya Savaşı'nı aratmayacak nitelikteki 11 ayını geride bırakmış, vahşet aralıksız devam etmektedir. 1. ve 2. Dünya Savaşı'nda kullanılmayan silahlar Gazze'de kullanılmış ve hâlâ kullanılmaktadır. Bir avuç kahraman mücahit, siyonistlerin şahsında ABD'ye, Avrupa ülkelerine ve dünya istikbarına karşı savaşmaktadır. Tam 11 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durmuştur. Halklar, Gazze'ye her türlü desteği sağlamakta, siyonist ürünleri boykot etmekte, Gazze'ye yardım göndermektedir. Meydanları dolduran ümmet ve halklar, devletleri harekete geçirme konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam etmektedir. Gazze'de yaşanan mezalim, bir dönemin kapanmasına, başka bir dönemin açılmasına kapı aralamıştır. Gazze'de dökülen her kanın, canı yanan, evi yıkılan, yetim ve öksüz bırakılan her masumun feryadından hepimiz sorumluyuz” şeklinde konuştu.

DİRENİŞ VE DİRİLİŞİ SERGİLEYECEK SOMUT ADIMLARIN ATILMA VAKTİDİR

Siyonist zulmü durduracak adımlar atılması gerektiğini ifade eden Burulday, “Siyonistlerin anlayacağı tek dil, güçtür. Bu gücü oluşturmak, bölgesel ittifakların sağlanmasıyla olacaktır. Bu varlık savaşında Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri ve özgür devletler, siyonist işgal rejimine karşı; Filistin direnişine askeri, lojistik, maddi ve manevi destek sağlamalıdır. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulmü durduracak adımlar atılmazsa gelecek nesillere kötü bir miras bırakmış olacağız. Bu miras, kuşatılmış ve işgal edilmiş İslam beldeleri olacaktır. Zillet, kölelik ve korkaklığı bırakıp, cesaret, şecaat ve özgürlüğü kuşanacak irade gösterilmelidir. Zalimlerin Gazze'de yakmış oldukları cehennem çukurlarından mazlumları kurtarmak ve zalimleri elleriyle kazımış oldukları çukurlara gömme vaktidir. Direniş ve dirilişi sergileyecek somut adımları atma vaktidir. Safımız net, duruşumuz dik, mücadelemiz çetindir. Devletleri, halklar gibi cesur olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ