Belediye Başkanı, Minikleri Mahallelerinde Ziyaret Etti Belediye Başkanı, Minikleri Mahallelerinde Ziyaret Etti

Bingöl'ün Genç ilçesi Belediyesi, 'Bir İkametgah, Bir Yaşam Demek, Su Yaşamdır, Geleceğine Sahip Çık!' mottosuyla ilçenin 50-100 yıllık içmesuyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik içmesuyu amaçlı baraj yapılması için ilçe merkezi nüfusunun 25 bin seviyesine ulaşması gerektiğine dikkat çekilerek, ilçe merkezinde ikamet edip de başka yerlerde ikametgahı bulunan vatandaşlara ikametgahlarını ilçe merkezine almaları hususunda çağrı yapıldı. 

ALINAN HER İKAMETGÂH İLÇEMİZ İÇİN BİR AVANTAJDIR

Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yıllarda uzun vadeli (50-100 yıllık) içmesuyu ihtiyacını karşılamak için; 'İçme Suyu Amaçlı' barajın yapılması bir zaruriyet haline gelmiştir. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda, içmesuyu konusunda büyük problemler doğacaktır. ‘İçme Suyu Amaçlı’ baraj projesinin DSİ tarafından gerçekleşmesi için, ilçe merkezinde nüfusumuzun 25 bin seviyesine ulaşması gerekmektedir. İlçemizde devam eden hizmet ve projeler birlik, beraberlik ve dayanışma duygusuyla yapılabilir. Şehrin yönetimi, değişimi ve gelişimi sadece Belediye Başkanı’nın değil, şehrin tüm dinamiklerinin ve tüm hemşerilerimizin ortak vazifesidir. Bu yolda rehberimiz, işbirliği ve istişare olacaktır. Belediye yönetiminin her adımında, yedisinden yetmişine herkesin sesine kulak verileceği gibi bu seslerin yönetime yansıması da sağlanacak, böylece gönül verdiğimiz Genç ilçemiz daha yaşanabilir ve modern bir şehir statüsüne ulaşacaktır. İkametgâh konusunda herkesin vatandaşlık görevini yerine getirmesi elzem hale gelmiştir. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. Alınan her ikametgah ilçemiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Vatandaşlarımız ikametlerini ilçemize alması, hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşerilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inanıyoruz. Şimdi Genç için, geleceğimiz için kenetlenme vakti!" dedi. 

NÜFUSUMUZUN 25 BİN SEVİYESİNE ULAŞMASI GEREKMEKTEDİR

Genç ilçesinin içmesuyu ihtiyacının büyük oranda yeraltı sularından (sondaj kuyularından) karşılandığına, ilçe sınırlarında su ihtiyacını karşılayacak yeterli debide su kaynağı bulunmadığına dikkat çeken Başkan Tartar, "Önümüzdeki yıllarda uzun vadeli içimesuyu ihtiyacını karşılamak için 'İçme Suyu Amaçlı' barajın yapılması bir zaruret haline gelmiştir. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda, içmesuyu konusunda büyük problemler ile karşılaşılacaktır. Bu projenin DSİ tarafından gerçekleşmesi için, ilçe merkezinde nüfusumuzun 25 bin seviyesine ulaşması gerekmektedir. Şu anda ilçe merkezinde gayrıresmi ikâmet eden ortalama nüfusumuz, 30 binin üzerinde bulunmaktadır. İlçe merkezinde ikâmet edip, ikametgâhını başka yerlerde gösteren hemşerilerimizin; İkametgâhını ilçe merkezine almaları, halkımızın geleceği için hayati önem arzetmektedir. Bu hususta halkımızın gerekli duyarlılığı göstereceğinden hiç bir şüphem bulunmamaktadır. Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki nüfus sayısı, son derece önemlidir.  Bütün halkımız tarafından yapılacak olan çalışmalara, gayret ve yardımlarına ihtiyacımız vardır. Göstereceğiniz ilgi ve alakalarınızdan dolayı şimdiden teşekkür eder; Siz değerli halkımıza saygı ve hürmetlerimi sunarım. Elele, gönül birliği içinde, ortak sevdamız olan ilçemizi birlikte kalkındırmaya, mecburuz. Allah’a emanet olunuz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: EROL YILMAZ