Genç ilçesine bağlı Yenisu Köyü, keşfedilmemiş bir doğa harikasını barındırıyor. Köyden geçen Akçakaradağlar zirvesinde bulunan Çiçektepe’de şimdiye kadar sadece yöre halkının ve avcıların şahit olduğu doğa olaylarından biri olan güneşin doğuşu için Kuzey Yüzü Dağcılık Kulübü Üyeleri bir etkinlik düzenledi. Kulüp Başkanları Nahir Azak ile Muharrem Otu öncülüğünde 12 kişilik ekip, ilçe merkezinden yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Yenisu Köyü’ne gitti. Burada köy muhtarı Ramazan Yıldız’ın karşıladığı ekip, arazi araçları ile 8 kilometre yol kat ederek Çiğdem Tepesi Yaylası’ına geçti. Burada kamp kuran ekip, bir süre dinlendikten sonra gece saatlerinde Çiğdem Tepesi zirvesine doğru yola koyuldu. Yaklaşık 2 saat süren yaya yolculuğunun ardından 2 bin 890 rakımlı zirveye çıkan ekip, parçalı bulutlara rağmen muhteşem doğa harikasına çıplak göz ile şahit oldu.

Bingöl’de 4 Trekking, 21 Bisiklet Rotası Belirlendi Bingöl’de 4 Trekking, 21 Bisiklet Rotası Belirlendi

Bir alev topu gibi dağların ardından süzülen güneş, yaklaşık 5 dakika boyunca çıplak gözle izlendi. Güneşi çıplak gözle izlemenin mutluluğunu yaşayan kulüp üyeleri, doğa mucizesini fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

Kulüp Başkanları Nahir Azak ile Muharrem Otu, şimdiye kadar sadece yöre halkının bildiği böylesi bir doğal güzelliği görmekten son derece mutlu olduklarını ifade edip şunları söyledi: “Bingöl’ümüzün bir çok doğal güzellikleri var. Bunlardan en bilinenleri arasında Güneşin Doğuşu da yer almakta. Tabi bizler bu güzelliği sadece Karlıova’da var diye biliyorduk. Ama şimdiye kadar kimsenin bilmediği bakir bir doğaya sahip olan Yenisu Köyü’nde de böylesi bir güzelliğin olduğuna şahit olduk. Burası ilçe merkezinden yaklaşık olarak 53 kilometrelik bir mesafede. Bunun 8 kilometresini patika yol oluşturuyor. Yayla yolu köylüler tarafından yapılmış ancak çok zorlu bir geçişi var. Yaylaya çıktığımızda su kaynakları mevcut ve çadır kurulacak güzel alanlara sahip. Tek eksiği ise sadece 3-5 kilometrelik bir yol. Yetkili kurumların buralara ilgi göstereceklerini umut ediyoruz. Bundan sonrada yine buralara etkinliklerimiz olacak. Burası turizme kazandırılmayı hak eden bir yer” dediler.

Genç İlçesi̇ Güneşi̇n Doğuşu (1)

Doğa harikası olaya şahitlik eden kulüp üyelerinden Kübra Bulut; “Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlik tüm zorluklarına rağmen harika bir etkinlikti. Nihayetinde şimdiye kadar kimsenin pek bilmediği muhteşem bir doğa olayına şahitlik ettik. Buraya tekrardan gelmek için şimdiden sabırsızlanıyorum” dedi.

Kulüp üyelerinden sosyal içerik üreticisi Enes Kayan ise; “Bingöl, zengin tarihi ve benzersiz doğal cazibe merkezleriyle dolu bir şehir. Ben bir dijital içerik üreticisi olarak Bingöl’de bir çok doğa harikasına şahit oldum ama Yenisu Köyünde şahitlik ettiğim doğa harikası, bulutlara rağmen muhteşemdi. Böylesi bir ana şahitlik ettiğim ve buraları keşfettiğim için çok mutluyum” dedi.

Abdulkadir BEĞSARI