GÜNDEM

Gerendal Gölü'ne Hayat Verildi: 30 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Gerendal Gölü, yeni bir projeyle daha da canlandı. Kalp şeklindeki büyüleyici görüntüsüyle bilinen göl, 30 bin yavru balıkla zenginleştirilerek hem ekosistemine katkı sağladı hem de bölgedeki turizm potansiyelini artırdı.

Abone Ol

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Büyükçaltı köyü ile Bingöl merkeze bağlı Şaban köyü sınırında yer alan Gerendal Gölü, 2 bin 500 metre rakımıyla doğa severlerin uğrak noktası. Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen bir çalışma ile göle 30 bin yavru balık bırakıldı. Bu sayede hem gölün biyolojik çeşitliliği arttırılmış hem de bölgedeki balıkçılık turizmi canlandırılmayı hedefleniyor.

Dernek Başkanı Hüseyin Gül, yaptığı açıklamada, "Gerendal Gölü, bölgemizin incisidir. Buraya yaptığımız balık bırakma çalışmasıyla hem gölün ekosistemine katkı sağladık hem de bölge halkına yeni bir geçim kaynağı oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda burası hem doğa severler hem de balık tutmayı seven vatandaşlarımız için önemli bir merkez haline gelir." dedi.

HABER MERKEZİ