DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Bingöl-Muş karayolu Pir Ali Bey Kız Yurdu önünde yaşanan trafik kazasına dikkat çekti. Gergerlioğlu, üniversite okumak için Bingöl'e gelen Evin Özel'in yetersiz trafik önlemleri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, bölgede önlem alınmasını istedi.

“ÖĞRENCİNİN BABASI 6 AY ÖNCE KANSERDEN VEFAT ETTİ”

Gergerlioğlu, kazada hayatını kaybeden öğrencinin köyünden birinin kendisine ulaştığını ifade ederek, “Babası 35 yaşında, 6 ay önce kanserden vefat etmiş. Düşünün, genç bir kız hayalleri için Bingöl’e geliyor, ancak ihmaller zinciri nedeniyle hayatını kaybediyor” dedi.

“ÜST GEÇİT VE TRAFİK LAMBASI YOK”

Kazanın meydana geldiği bölgede ciddi bir trafik sorununun olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, kazanın gerçekleştiği yol üzerinde sadece bir okul geçidinin bulunduğunu, üst geçit ve trafik lambası bulunmadığını belirterek, “Bu bölgede trafik kurallarına uyulmuyor ve gerekli önlemler alınmadığı için genç bir öğrenciyi kaybettik” ifadelerini kullandı.
Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu üzücü olayın tekrar yaşanmaması için bölgedeki trafik düzenlemelerinin iyileştirilmesi, üst geçit ve trafik lambalarının kurulması gerektiğini belirterek, “Bu kaybı geri getiremeyiz, ama başka canlar yanmasın” dedi.

HÜDA PAR Heyeti Solhan'da Temaslarda Bulundu HÜDA PAR Heyeti Solhan'da Temaslarda Bulundu

(Haber Merkezi)