Bingöl’de betonlaşan şehirden uzakta zaman geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yerlerinden biri de Gülbahar Barajı. Özellikle hafta sonlarında Gülbahar Barajını piknik amaçlı kullanan birçok vatandaş, çöplerini gelişigüzel etrafa atarak çevrenin kirlenmesine neden oluyor.

AĞAÇ DİPLERİ ÇÖP YIĞINLARIYLA DOLDU

Baraj alanında bulunan ağaçların gölgelerinden yararlanarak zaman geçiren vatandaşlar, günün sonunda zaman geçirdikleri ağaçların diplerini çöp yığınlarıyla doldurarak ayrılıyor. Birçok vatandaş da çöplerini çalılıkların arasına atarak çevre kirliliğine neden oluyor.

ÇÖPLERİNİZİ YANINIDA GÖTÜRÜN!

Doğanın ve toplu yaşam alanlarının temiz tutulması için vatandaşların daha duyarlı olması gerekiyor. Mesire alanlarında ve doğada piknik yapan vatandaşların, bölgeden ayrılırken çöplerini gelişigüzel etrafa atmak yerine poşetlere doldurarak yanlarında götürmeleri önem arz ediyor.

GÜLBAHAR PROJESİ MESİRE ALANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın projeleri arasında yer alan ‘Gülbahar Projesi Mesire Alanı Projesi’, geçen 6 yıllık süre zarfında hayata geçirilemedi.

Arıkan’ın projeleri arasında yer alan Gülbahar Barajı ile ilgili olarak “Şehrimize yakın bir mesafede olan Gülbahar barajı büyük bir mesire alanına dönüştürülecektir. Mesire alanımızda farklı kesimlerden ve yaşlardan insanımıza hizmet verilebilecek alt yapılar oluşturulacaktır” ifadeleri yer alırken, proje şuana kadar hayata geçirilemedi.

2021 YILINDA DA PAYLAŞILDI

Bingöl Belediyesi tarafından 29 Ağustos 2021 tarihinde paylaşılan haberde de, “Vatandaşlarımızın aileleriyle güven içinde zaman geçirebilmelerini sağlamak için yeni mesire alanları inşa ediyoruz. Bu kapsamda; içerisinde birçok sosyal etkinliğin yapılabileceği DSİ Parkı, Gülbahar Barajı ve Şeyh Ahmet tepesini mesire alanı olarak düzenleyerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadeleri yer aldı ancak DSİ parkı dışındaki diğer iki bölgede gerekli çalışmalar yapılmadı.

Diyarbakır’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Diyarbakır’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

KABUL EDİLEN PROJE NEDEN HAYATA GEÇİRİLMEDİ?

Bingöl Belediyesi tarafından 2018 yılında hazırlanarak Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan proje ile Gülbahar Projesinin turizme kazandırılacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen 6 yılda hiçbir çalışma yapılmadı.

Bingöl Belediyesi proje biriminden yapılan açıklamada, Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) sunulan ‘Gülbahar Barajının Turizme Kazandırılması Fizibilite Projesi’nin kabul edildiği belirtilmişti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti; “Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Fizibilite Desteği programı kapsamında kabul edilen projemizle gülbahar barajı çevresini turizme kazandırmayı hedefliyoruz. 288 hektarlık alanda; sosyal tesis görsel tasarım ve proje planları, kamp alanı, su sporları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, liman, iskele, oturma alanları, piknik ve mesire alanları, otopark, güvenlik merkezi, yeşil alan düzenlemesi, çok amaçlı tesis, tiyatro ve konserler için açık hava sahnesi, sportif faaliyetler için okçuluk, futbol, voleybol, tırmanma, ip parkuru, boyatopu vb. alanlar, taş evler, çeşme, wc ve duşluklar yer alacak Havza çalışma planları ve fizibilite raporları hazırlanacaktır. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi hedeflenen projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Projede emeği geçen ve destek sunanlara Bingöl halkı adına teşekkür ediyoruz.”

FKA tarafından kabul edildiği belirtilen proje hayata geçirilmedi.

(Haber Merkezi)