GENÇ

Halk Ekmek Fabrikası Açılış İçin Gün Sayıyor!

Bingöl'ün Genç ilçesinde Genç Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan günlük 8 bin ekmek üretecek Halk Ekmek Fabrikası, açılış için gün sayıyor.

Abone Ol

Bingöl'ün Genç ilçesi Belediye Başkanı Kemal Tartar’ın seçim vaadleri arasında bulunan halk ekmek fabrikasının açılması için çalışmalar tamamlandı. Yakın zamanda açılışının yapılması planlanan halk ekmek fabrikasında incelemelerde bulunan Genç Belediye Başkanı Tartar, “Fabrikamız, tek vardiyada günde 8 bin ekmek çıkaracak. Çıkaracağımız ekmekleri vatandaşlarımıza daha kolay ulaşım imkanı sağlayacağı için mahalle bakkallarında satışa sunacağız” dedi.

GÜNLÜK 8 BİN EKMEK ÜRETİLECEK

2024 Mahalli idareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) Genç Belediye Başkanı seçilen Kemal Tartar, 4 Nisan’da mazbatayı aldıktan sonra vaadettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Göreve başladıktan sonra ilk olarak su ücretlerine yüzde 30 indirim uygulayarak ilçe kamuoyundan büyük takdir toplayan Başkan Tartar, yine seçim vaadleri arasında bulunan halk ekmek fabrikası için de aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Son aşamaya gelen çalışmalar ile birlikte açılış için gün sayan Halk Ekmek Fabrikası'nı ziyaret eden Başkan Tartar, fabrika alanında incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Tartar, yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle Halk Ekmek Fabrikası'nın çok önemli bir noktada olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Seçim döneminde halkımıza söz verdiğimiz vaadleri Allah’ın izniyle bir bir hayata geçirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İlk olarak suya indirimi gerçekleştirdik. İnşallah yakın zamanda da ekmek fabrikamızın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Fabrikamız ilk etapta tek vardiya sistemi ile günde 8 bin ekmek çıkartacağız. Tabi ihtiyaç durumuna göre vardiya sayılarını arttırıp bunu 3 katına kadarda çıkartabileceğiz. Çıkartacağımız ekmekleri vatandaşlarımız, kendilerine en yakın mahalle bakkalından temin edebilecek. Bu şekilde hizmeti hem halkımızın ayağına götürmüş olacağız hem de bakkallarımızın yaşatılması noktasında kendilerine de destek sağlamış olacağız. Bir diğer yandan ise Halk Ekmek Fabrikamız ile birlikte muhtemel fiyat artışlarına karşı bir denge politikası da sağlayarak halkımızın yanında olacağız."
Haber: Ahmet SAYILIR