Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ü Ziyaret Etti.

Ziyarette, Bingöl Üniversitesi ile TMV arasında birçok konuda iş birliğine gidileceği kararlaştırıldı.

Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı! Erbakan: Belediyecilikte Faiz ve Borç Dönemi Tarihe Karıştı!

Ziyaret kapsamında eğitim faaliyetlerinin mümkün olduğu ölçüde karşılıklı olarak desteklenmesi, Türkçe eğitiminin ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması, dil eğitimlerine ilişkin karşılıklı tecrübe ve bilgi birikimlerinin paylaşılması, akademik araştırmaların teşvik edilmesi, eğitim programlarının oluşturulması ve zenginleştirilmesi, ortak araştırma-geliştirme çalışmalarının düzenlenmesi, müfredat ve materyal temini, uzaktan eğitim sistemleri altyapısının kurulumuna destek verilmesi, uluslararası öğrenci programlarını ve öğrenci hareketliliğini güçlendirecek programların tertip edilmesi, TMV’nin faaliyet yürüttüğü ülkelerde öğrencilerin Türkiye’de yükseköğretime yönlendirilmesi, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na (YÖS) destek verilmesi, vakfın faaliyet yürüttüğü ülkelerde Bingöl Üniversitesi’nin uluslararası iş birliği projeleri gerçekleştirmesinin kolaylaştırılması, üniversitenin TMV’nin yurt içi ve yurt dışındaki personeli için organize ettiği hizmet içi eğitim çalışmalarına akademik destek sağlaması ve Türkiye’nin kültürel özgünlüklerinin korunması için yapılacak çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Bingöl Üniversitesi’nin uluslararası ilişkiler sayfasının açık olması, anlık cevaplar verilmesi, uluslararası ofislerle yüksek temas kurulması ve ziyaretler yapılması konularında tavsiyelerde bulundu.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik,  “Kuruluşundan günümüze kadar nitelikli ve donanımlı öğrenciler yetiştiren, ülkenin eğitim çalışmalarına önemli katkılarda bulunan Bingöl Üniversitesi ile eğitim alanında çok boyutlu özgün çözümler geliştiren, dünya genelinde büyük bir eğitim hamlesi başlatmak amacıyla çalışmalar yürüten ve dünyanın 5 büyük eğitim kurumundan biri olan TMV’nin, uluslararası öğrencilerin amaca uygun bir şekilde ülkemizdeki üniversitelere yönlendirilmesine, Türkçe’nin ve Türk kültürünün yaygınlaşmasına, akademik çalışmaların desteklenmesine, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve Türkiye’de yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Yüz farklı ülkeden nitelikli 5 bin öğrenci hedefine ulaşmak istediğini belirten Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi’nde 38 farklı ülkeden 1000 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek ülke isimlerini şöyle sıraladı:

“Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Cezayir, ÇAD Cumhuriyeti, Endonezya, Etiyopya, FAS, Fildişi, Filistin, Gana, Gine, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mali, Mısır, Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Somali, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Yemen.”

(Haber Merkezi)