GÜNDEM

HER YER YANIYOR!

Abone Ol

Orman varlığı bakımından bölgenin en zengin illerinden biri olan Bingöl’de, 266 bin hektar ormanlık alan bulunuyor. Her yıl onlarca hektarlık alan orman yangınları nedeniyle zarar görürken, bu yıl yangınların fazla olması dikkat çekti.
En fazla yangının meydana geldiği bölge Genç İlçesi olurken, Bingöl Merkez ve Kiğı ilçeleri de yangından etkilenen bölgeler oldu.

YANGINSIZ GÜN GEÇMİYOR

Haziran ayında havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları başlarken, neredeyse her gün orman yangını meydana geliyor. 
17 Haziran 2024: Genç İlçesi Yayla Köyünde çıkan yangın ormanlık alana sıçramadan Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
18 Haziran 24: Genç İlçesi Gerçekli Köyünde çıkan kırsal alan yangını, Bingöl Orman işletme Müdürlüğünün ilk müdahale ekiplerince erken müdahale edilerek büyümeden kontrol altına alındı.
21 Haziran 2024: Merkez İlçesi Kılçadır Köyünde çıkan ziraat alanı yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi itfaiye ekipleri, Genç Belediyesi ve ilgili kurumların müdahalesi ile söndürüldü.
24 Haziran 2024: Genç İlçesi Sarıbudak Köyünde çıkan orman yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
25 Haziran 2024: Genç İlçesi Yayla Köyünde çıkan orman yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
26 Haziran 2024: Genç İlçesi Yeniyazı Köyünde çıkan orman yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
28 Haziran 2024: Genç İlçesi Döşekkaya ve Kığı İlçesi Darköprü köylerinde orman yangını meydana geldi. Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
30 Haziran 2024: Genç İlçesi Çevirme Köyünde çıkan kırsal alan yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Genç Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Merkez İlçesi Yenibaşlar Köyünde çıkan orman yangını, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ve Ilıcalar Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

VALİLİK YASAK GETİRMİŞTİ

Bingöl Valiliği, artan sıcaklıklar ve olası orman yangınlarına karşı önlem olarak ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim 2024 tarihine kadar yasaklandığını açıklamıştı. 
Abdulkadir BEĞSARI