DÜNYA

Paris Olimpiyat Köyü’nden İhraç Edildi: İşte Nedeni?

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi...

Abone Ol

Luana Alonso Madalya Şansını neden kaybetti? Luana Alonso, hangi etkinlikte erken elenerek madalya şansını kaybetti? Luana Alonso'nun Olimpiyat Köyü'nden ayrılmasına ne sebep oldu? Paraguay Olimpiyat Komitesi, Luana Alonso'nun Olimpiyat Köyü'nden ayrılmasından neden rahatsız oldu?

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir skandal yaşandı. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Olimpiyat Köyü'nden ihraç edildi. Paraguay Olimpiyat Komitesi tarafından alınan bu karar, oyunlara damga vurdu.

LUANA ALONSO MADALYA ŞANSINI NEDEN KAYBETTİ?

Milliyet'te yer alan habere göre, Luana Alonso kadınlar 100 metre kelebek yarışında erken elendi ve madalya şansını kaybetti. Bu erken veda sonrası Alonso, Paris ve çevresini gezmek için Olimpiyat Köyü'nden ayrıldı.

 LUANA ALONSO'NUN OLİMPİYAT KÖYÜ'NDEN AYRILMASINA NE SEBEP OLDU?

Alonso'nun gezmek için Olimpiyat Köyü'nden ayrılıp geri dönmesi, Paraguay Olimpiyat Komitesi'nin tepkisini çekti. Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer, Alonso'ya bu kararı tebliğ ederek, "Varlığınız Paraguay Takımı içinde uygunsuz bir atmosfer yaratıyor," dedi.

PARAGUAY OLİMPİYAT KOMİTESİ'NİN TUTUMU

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Luana Alonso'nun bu davranışını "küçük bir disiplinsizlik" olarak nitelendirdi ve köyü terk etmenin normal bir hareket olmadığını belirtti. Perez, Alonso'nun elenmesinin ardından 27 sporcudan oluşan Team Paraguay'dan ayrıldığını doğruladı ve Paraguay'a döndükten sonra durumu yeniden gözden geçireceklerini vurguladı.

"KÖYÜ TERK ETMEK NORMAL BİR HAREKET DEĞİL"

Camilo Perez, Luana Alonso'nun bu davranışını 'küçük bir disiplinsizlik' olarak nitelendirirken şu sözleri dile getirdi: "Köyü terk etmek normal bir hareket değil."

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Camilo Perez, Paraguay'a döndükten sonra bu durumu yeniden gözden geçireceklerini vurguladı. Paraguay Olimpiyat Komitesi Misyon Şefi Larissa Schaerer'dan bu davranış hakkında rapor bekledikleri kaydedildi.

LUANA ALONSO'DAN EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Luana Alonso, yaptığı açıklamada yüzmeden emekli olduğunu duyurdu. "Bu benim son yarışımdı. Uzun zamandır, 18 yıldır yüzüyorum ve çok fazla duygu yaşıyorum. Maalesef durma kararı aldım ve son yarışımın Olimpiyat Oyunları'nda olmasından dolayı mutluyum," dedi.