GÜNDEM

Bingöl’de Narkoçelik-40 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aralarında Bingöl’ün de bulunduğu 32 ilde “NARKOÇELİK-40” operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 32 ilde gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-40” operasyonlarının sonuçlarını duyurdu. Jandarma tarafından düzenlenen bu operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ve suç unsurları ele geçirildi.

3 TON 972 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sonucunda, toplamda 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ve kök skunk, ayrıca 188 bin adet uyuşturucu hap bulundu. 125 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, 63’ü tutuklandı. Üç kişi hakkında adli kontrol kararı verildi, diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

BİNGÖL’DE 40 KİLOGRAM ESRAR VE BİR TUTUKLAMA

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, bu operasyonlar kapsamında 40 kilogram esrar ele geçirirken, bir zehir taciri de yakalanarak tutuklandı. Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız!” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLARIN KAPSAMI GENİŞLEDİ

NARKOÇELİK-40 operasyonları, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Aksaray, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak, Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın’da gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ