Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Yiğitler Köyü’nde yer alan ve çevre köylerden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü okul, ağır hasar gördüğü için üç yıl önce yıkıldı. Ancak o zamandan bu yana okulun yeniden inşa edilmemesi, yaklaşık 350 öğrenci ve ailelerini ciddi şekilde mağdur ediyor. Çevre köylerdeki aileler, çocuklarını eğitim için Karlıova ve Adaklı’daki okullara göndermek zorunda kalırken, Yiğitler Köyü’ndeki ilkokul öğrencileri ise köydeki lojmanlarda eğitim görüyor.

LOJMANLAR EĞİTİM İÇİN UYGUN DEĞİL

Okulun yıkılmasının ardından, köyde eğitim gören ilkokul öğrencileri için geçici çözüm olarak köydeki lojmanlar kullanılıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bingöl İl Meclis Üyeleri Salih Altıntaş ve Alper Tiryaki, köydeki lojmanların eğitim için uygun olmadığını belirterek, okulun bir an önce yeniden inşa edilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Altıntaş, “Lojmanlar, küçük yaştaki çocukların eğitim alması için yetersiz ve uygun olmayan bir ortam sunuyor. Bu durum, çocukların eğitim hayatını olumsuz etkiliyor. Derslikler küçük olduğundan dolayı bazı sıralarda üçlü oturan öğrenciler var” dedi.

 Alper Tiryaki ise Yiğitler Köyü’nde yaşanan mağduriyetle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Üç yıldır köyde okulun yeniden inşa edilmemesi büyük bir sorun yaratıyor. Çocuklarımızın lojmanlarda eğitim görmesi, onların sağlıklı bir eğitim alması açısından uygun değil. Eğitim, her çocuğun temel hakkıdır ve biz bu konuda daha hızlı adımlar atılmasını istiyoruz. Öğrencilerimizi uygun koşullarda eğitim görmeleri için bir an önce okulun yapılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerden acil çözüm bekliyoruz."

Deprem Sonrası Kayalarla Kapanan Yollar Açıldı Deprem Sonrası Kayalarla Kapanan Yollar Açıldı

HABER: EYLEM ÖZEN