Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, Bingöl genelinde toplam 670 kişiye yönelik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenleneceği duyuruldu. Başvurular 3 Eylül 2024 - 7 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü Merkez 440 kişi, Genç 46 kişi, Solhan 46 kişi, Karlıova 60 kişi, Kiğı 20 kişi, Adaklı 30 kişi, Yedisu 20 kişi, Yayladere 8 kişi olmak üzere toplam 670 kişi katılmaya hak kazanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLAR

Başvuru yapmak için bazı şartlar ise şöyle:

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Hane gelir şartını sağlamak,

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak

h) Birinci fıkranın (g) bendinde belirtilen hane gelir şartının kapsamı 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı

İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının 2 katını geçmeyecektir.

ı) Terör örgütlerine veya Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz. Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

PROGRAMIN DETAYLARI

Programa katılacak kişilere, Genel Sağlık Sigortası yapılacak ve günlük çalıştıkları saat başına 566,73 TL ödeme yapılacaktır. İlk dört haftada, günlük 7,5 saat olmak üzere haftada 37,5 saat çalışılacak. Daha sonraki haftalarda ise haftada 22,5 saat çalışılacaktır.

Katılımcılar, 08 Eylül 2024 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Asil ve yedek katılımcılar tamamen noter kurası ile seçilecektir.

Başvurular, İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır. Program 09 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 08 Temmuz 2025 tarihinde sona erecektir.

Muğla'da Gece Kreşi Projesi Hazırlığı Muğla'da Gece Kreşi Projesi Hazırlığı

Vatandaşların istihdamını desteklemeyi amaçlayan bu program, özellikle işsiz olan genç nüfus için önemli bir fırsat sunmaktadır. Programın detaylarına İŞKUR ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü üzerinden ulaşabilirsiniz.

HABER MERKEZİ