GÜNDEM

İŞKUR Duyurdu: Bingöl’de Yeniden Alım Yapılacak

Abone Ol

Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 6 işçi alımı yapılacak. TYP kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne 6 işçi alımı için başvurular 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman, yaptığı açıklamada, TYP kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 6 işçi alımı için başvuruların 10-14 Haziran tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabileceğini açıkladı. 6 işçi alımı için noter huzurundaki kura çekiminin 26 Haziran Çarşamba günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde yapılacağını belirten Baycuman, kura sonucu alımı yapılacak işçilerin 1 Temmuz-31 Aralık 2024 tarihleri arasında istihdam edileceğini ifade etti. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR tarafından TYP kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde istihdam edilecek 6 işçi alımı için başvuru şartları ise şöyle: Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. ADNKS’ne göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını yani 25 bin 503 lirayı aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılacak.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
HABER MERKEZİ