EKONOMİ

İUP Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışan personelin maaşları hesaplarına yattı mı, ne zaman yatacak? İŞKUR'un işsiz vatandaşların istihdamının arttırılmasına yönelik uyguladığı eğitim ve rehberlik programı olan İşgücü Eğitim Programı kapsamında ilk maaş ödemeleri, katılımcılara yapılacak. İUP maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı ise merak ediliyor?

Abone Ol

İş Gücü Uyum Programı'nda (İUP) yer alan katılımcıların maaşları İŞKUR'un Toplum Yararına Programları kapsamında hesaplara yatırılacak. İşsiz bireylerin iş gücüne uyumunun sağlaması ve mesleki becerilerini geliştirmelerine yönelik açılan İUP, önemli bir çalışma olarak gösteriliyor. Programa katılan katılımcılara rehberlik sağlanmasının yanı sıra yeteneklerini artırmaları amaçlanıyor. İUP katılımcılarına maaşlarının ödeneceği tarihler ne zaman? Programa dahil olan katılımcıların merak ettiği maaş ödeme takvimi ile diğer ayrıntılar şu şekilde: 

İUP MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

İşgücü Uyum Programı (İUP)

kapsamındaki katılımcıların maaşlarının ödeneceği tarihe dair henüz resmi bir açıklama yok. Ancak İUP maaşlarının önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılması bekleniyor. 

İUP ÖDEMELERİNİN MİKTARI NEDİR?

İUP maaş ödemeleri, programda istihdam edilen gün sayısına göre hesaplanıyor. Katılımcılara katılım sağladıkları günler için olarak Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılı için belirlen 566,73 lira

cep harçlığı ödeniyor. Programın ilk 4 haftasında çalışma günleri 5 gün ve 37,5 saat olarak belirlenirken; devam eden haftalarda 3 gün ve 22,5 saat olarak uygulanıyor. Buna göre; Ekim ayında 5 gün aralıksız çalışan bir katılımcının eline yaklaşık 11 bin 334 lira geçmesi bekleniyor. 

İUP'UN AMACI VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA

Mesleki eğitim kapsamında program ile işsiz bireylere teorik ve uygulamalı derslerle mesleki eğitim verilirken, eğitim sürecinde bireylerin becerileri geliştirilerek istihdam olanakları geliştirilir.
Maddi destek kapsamında ise eğitim süresince katılımcılara cep harçlığı olarak maddi destek sağlanarak böylece işsiz bireylerin geçimini sağlamalarına katkı yapılır. 
İstihdam sağlamaya yönelik olarak da eğitimi tamamlayan katılımcılar, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan niteliklere uygun olarak istihdam şansı kazanır. 
HABER MERKEZİ