GÜNDEM

Kapılar Açık, Klimalar Kapalı!

Bingöl'de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte halk otobüslerinde yaşanan klima sorunu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Gün içinde toplu taşımayı yoğun bir şekilde kullanan Bingöl halkı, otobüslerde klimaların çalışmaması sebebiyle zor anlar yaşarken şoförler, otobüsün ön kapısını açık tutarak vatandaşı serinletmeye çalışıyor.

Abone Ol

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan Bingöl halkı, klimaların çalışmaması nedeniyle büyük bir rahatsızlık yaşıyor. Özellikle öğle saatlerinde otobüslere binen yolcular, kapıların açık bırakılmasının yetersiz kaldığını ve yolculuğun çileye dönüştüğünü ifade ediyorlar.

Vatandaşlardan Tepki: "Nefes Almakta Zorlanıyoruz"

Otobüslerde serinlemek isteyen vatandaşlar, klimaların çalışmamasından dolayı nefes almakta bile zorlandıklarını belirtiyor.

Bu sorun bir an önce çözülmeli" diyen bir yolcu, yetkililere çağrıda bulunarak “Şoförler, vatandaşları serinletmek amacıyla otobüsün ön kapısını açık tutarak çözüm bulmaya çalışsalar da, bu yöntem sıcak havalarda yetersiz kalmakla beraber riskte taşıyor. Yolcular, kapıların açık kalmasının serinlemek için yeterli olmadığını ve klimaların mutlaka çalışması gerekiyor”

HABER: EYLEM ÖZEN