GÜNDEM

Kaya ve Sarı’dan Arsa Tahsisi Açıklaması

DEM Parti İl Genel Meclisi Eş Sözcüleri Aydın Kaya ve Suna Sarı, Ekinyolu bölgesinde iki işletmeci için yapılan arsa tahsisleri ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Ekinyolu bölgesinde iki işletmeci, yatırım amaçlı arsa tahsisi ve ticari faaliyet teşviki için projeleri ile başvurularını yapmışlar. Sonra ilgili 11 bakanlık değerlendirmeleri neticesinde projeyi onaylayarak arazi tahsisini yapıp teşvik onayladıktan sonra AKP tarafından meclis yönetmenliğine aykırı bir şekilde il genel meclisine geldi. İl genel meclisi bu yatırımın onay mercii değildir meclis sadece bahse konu milli emlak müdürlüğünce tahsis edilen arsada imar durumundan sorumlu. Yapının yapılıp yapılamayacağı kısmını değerlendirebilir, yoksa bakanlıklar tarafından onaylanan bir yatırımı, meclisin engel olma gibi bir pozisyonu yoktur. Meclis olarak biz de bu durumu değerlendirip oyladık ve gündem 19 evet, 1 çekimser ve 1 red oyu ile meclisten geçti. AKP bize rağmen bu gündemi zaten meclisten geçirebiliyordu sonradan kendi iç çekişmelerini, anlaşmazlıklarını bilinçli bir şekilde kamuoyuna yanlış ve kirli bilgi aktararak kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar.

Muhalefet olarak bizler bu gündemi sabah meclise gittiğimizde önümüzde gördük daha evvel bununla ilgili yani konu ile ilgili hiçbir bilgiye sahip değildik. İl genel meclisi çalışma yönetmenliğine göre, meclis gündemlerinin en az 3 gün önce meclis üyelerine bildirmesi zorunluluğu varken AKP gurubu bu gündemi, geldiği günün sabahı gurup toplantısı yaparak meclis çalışma yönetmenliğine aykırı bir şekilde Meclis gündemine getirip oldu bittiye getirdiler. Daha evvel defalarca uyarmamıza rağmen benzer gündemleri aynı yöntemle getirdiler. Bundan böyle bu yöntemle meclis gündemine alınan hiçbir oturuma katılmayacağız ve teşhir edeceğiz. Meclis gündemleri kesinlikle valinin bilgisi dahilinde gelir. Ayrıca tüm kamu kurumlarının bu denli siyasetin etkisinde iken, 11 bakanlık olurundan geçen, teşvikli ve arsa tahsisli yatırım projesi asla AKP siyasetçilerinin bilgisinin haricinde onaylanmaz. Hal böyle iken kimse kendi yanlışlarını kirli siyasetini bizimle temizlemeye kalkmasın.

DEM parti siyasi tarihinde bu tür olaylara rastlayamazsınız. Mazbatalarımızı aldığımız gün yaptığımız açıklamada, meclis aritmetiğine dikkat çekmiştik, ‘bu dönem AKP için zor olacak’ diye. Muhalefet partileri olarak bu güne kadar il özel idaresi yararına bir çok gündem muhalefetin birlikte hareket etmesi ile ret edildi. Bundan sonrada böyle devam edecek, AKP istediği gibi at koşturamayacak.

Özetle bu olay çok net bir şekilde AKP’nin kendi içindeki rant kavgasının dışa vurulmasıdır. Bu kavgada kazanamayan taraf, kazanan tarafı muhalefet partileri ile iş tuttuğunu başka bir deyişle kendi kirli siyasetlerini yine genel siyasette yaptığı gibi “kuşa bak” diyerek dikkatleri muhalefet partilerine çekip kendi kirli siyasetini kamufle etme çabasıdır. Arsayı tahsis eden AKP, teşviki onaylayan AKP fakat rantı paylaşamayınca günah keçisi muhalefet. AKP bilmeli ki bu yöntem teşhir olmuş, halkımız artık bunlara kanmıyor. Bizler DEM parti olarak ilk günden beri bu şehre olumlu yönde bir çivi çakanın yanında olacağımızı beyan etmiştik, bundan sonra da böyle olacak. Söz konusu projenin yeri konusunda ikna değilsek de bu tür istihdam sağlayan projeleri geçmişte hep destekledik, gelecekte de bu böyle devam edecek. Öyle bir duruma getirdiler ki AKP’nin kendisi de bu işin içinden çıkamaz duruma geldi. Şimdi bu meclis kararının onay mercii validir. Doğrusu nasıl bir karar vereceğini bizler de merak ediyoruz.”

(Haber Merkezi)