Kayseri’de neler oluyor? Suriye’de neler oluyor? Son dakika kayseri? Türkiye’de neler oluyor? Ülkede neler oluyor? Kayseri'deki tecavüz olayı ne?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğa taciz ettiği iddiası üzerine kalabalık, araçları ters çevirirken bazı iş yerlerini ateşe verdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri kalabalığa müdahale ediyor. Peki, Kayseri'de ne oluyor? Kayseri'deki tecavüz olayı ne?

KAYSERİ'DE NE OLUYOR?

İddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi bazı iş yerlerini de ateşe verdi. TOMA araçları ile müdahale edilen olayda polisin kalabalığı dağıtmak için müdahalesi sürüyor.

ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama Bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şu İfadelere Yer Verdi:

“Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir.

Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir.  Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez.

 İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz.”

Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi Bingöl'de Ruhsatsız Tabanca, Uyuşturucu ve Kesici Aletler Ele Geçirildi

SURİYE’DE NELER OLUYOR?

Dün gece Kayseri'de Suriyelilere yönelik yaşanan olayların ardından bugün, Harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinde ve El-Bab'daki Şamrak mülteci kampında, Türk bayrakları indirildi ve parçalandı. Bu olaylar, bölgede artan gerilimi ve Türk varlığına yönelik tepkileri yansıtıyor.

Son olarak, Türkiye plakalı araçlar yerel halk tarafından "Yallah" sloganları eşliğinde saldırıya uğradı.

ÜLKEDE NELER OLUYOR

Bu olayların üzerine Hatay, Gaziantep, Bursa Ve Kayseri gibi birçok ilde vatandaşlar sokağa çıkarak Suriyelerin yaşadığı bölgelere saldırılar gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ