Bingöl Belediyesi Meclisi haziran ayının ilk toplantısını dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Yeniden Refah Partisi, özel halk otobüslerinin hizmet kalitesine ilişkin önemli bir önerge sundu. Bingöl’de faaliyet gösteren özel halk otobüsleri ile ilgili vatandaşlardan gelen yoğun şikâyetlere dikkat çeken Yeniden Refah Partisi, hizmet kalitesinin artırılması için önerilerini meclise taşıdı.

Önergenin Detayları

Yeniden Refah Partisi tarafından sunulan önergede şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde faaliyet gösteren özel halk otobüslerinin kapasiteleri üzerinde yolcu aldıkları, yaz aylarında klimaları çalıştırmadıkları, gecikmeli seferlere çıktıklarından dolayı vatandaşlarımızın duraklarda uzun süre bekledikleri nedeniyle tarafımıza yoğun şikâyetler gelmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek ve özel halk otobüs işletmecilerini de mağdur etmeden belediye otobüslerinin devreye sokulması için komisyon kurulması, komisyonun da bu konuda çalışma yapmasını önergemize gündeme alınmasını saygılarımızla arz ederiz.

“Belediye Otobüslerinin Devreye Girmesi İçin Bir Çalışma Yapamayız”

Önergenin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise şunları söyledi:

"Bu sorunun giderilmesi için 500 milyona yakın bir kaynak olması lazım. Biz bunun araştırmasını yaptık. Toplu taşıma işini yapan halk otobüsleri 80 tane araç kullanıyor. Bizim bunu aksatmadan yapmamız için 70 tane araç olması lazım. Bunların çok ciddi bir maliyeti var. Şimdi imkânınız olacak ki bunları yapabilelim. Belediye otobüslerinin devreye girmesi için bir çalışma yapamayız. Klimalar ve diğer konular gündeme alınacak. Çok değerli çalışmalar bunlar bizim için

HABER: EYLEM ÖZEN

 

Tunceli'de 4 Büyüklüğünde Deprem... Tunceli'de 4 Büyüklüğünde Deprem...