SİYASET

Korkutata: Emekçinin Alın Teri En Kutsal Değerdir

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, “AK Parti olarak işçinin, emekçinin alın terini en kutsal değer olarak görerek bu sorunları çözme iradesini gösterdik ve bu yolda ciddi reformlar gerçekleştirdik” dedi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisinin ‘işçilerin anayasal örgütlenme hakkının önündeki engellerin kaldırılması ve bu konuda alınacak tedbirlerin araştırılması’ amacıyla meclise sunulan araştırma önerisi üzerine Meclis’te söz alan AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, işçiler için önemli düzenlemeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Korkutata, “Bugün bu öneride tartışılan konuyu anlamak ve değerlendirmek için öncelikle Türkiye'nin 2002'den bu yana geçirdiği büyük dönüşümü iyi kavramak gerekir. AK Parti iktidara geldiğinde işçilerin hakları, sosyal güvenlik, çalışma koşulları ve sendikal hakları alanında yaşanan sıkıntılar ülkenin en temel sorunları arasındaydı. Bugün ise bu haklar cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç olmadığı kadar güvence altındadır. Zira biz AK Parti olarak işçinin, emekçinin alın terini en kutsal değer olarak görerek bu sorunları çözme iradesini gösterdik ve bu yolda ciddi reformlar gerçekleştirdik. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’yla birlikte örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldırdık. 2013 yılından beri artan seyirde sendikalaşma oranımız bulunmaktadır. Kamu çalışanları için toplu sözleşme yapma hakkına anayasal güvence getirdik. İşçi ve işveren sendikalarına üyelik işlemlerinde noter şartını kaldırdık, üyelik işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayarak sendikalaşmayı kolaylaştırdık. Bu ve benzeri sayısız düzenlemeyi işçilerimiz için hayata geçirdik” dedi.

Belediyeleri eleştiren Korkutata, şunları söyledi; “Anayasa'mızın 51'inci maddesi işçilere sendika kurma ve bu sendikalara üye olma haklarını açıkça tanımaktadır. Ayrıca, iş mevzuatımızda işçilerin sendikal sebeplerle işten çıkarılmalarına karşı açık hükümler ve yaptırımlar mevcuttur. Oysa bu meselede esas sorunlardan bir tanesi de muhalefetin meseleyi yanlış bir zeminde ele almasıdır. Zira, yakın zamanda en büyük işçi kıyımı maalesef belediyelerde çalışan emekçi kardeşlerimize yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. İşçi kardeşlerimize bu hukuksuzluğu yapan belediyelerin neredeyse tamamı sözde emekçinin yanında olduğunu söyleyen, emek üzerinden siyaset yapan partilerdir. Bizim anlayışımız şudur: Emek ve alın teri siyasetin malzemesi olamaz.

Maalesef işçi hakları üzerinden siyaset yapma çabası gerçekte Türkiye’de var olan kazanımları göz ardı eden bir yaklaşımdır. Biz işçinin hakkını korumak, adaleti tesis etmek ve herkesin ekmeğine sahip çıkmakla mükellefiz. Hepimiz şunu bilmeliyiz: Yerli ve millî sanayimiz her geçen gün gelişiyor, büyüyor ve bu başarıların arkasında işçimizin emeği, gayreti ve alın teri vardır. Biz bu emeği biliyoruz, görüyoruz ve kutsal sayıyoruz ve bu kutsal emek bizim politikalarımızın da odağındadır.”

(Haber Merkezi)