'KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor' sloganıyla çalışmalarını sürdüren KOSGEB, girişimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve yeni kurulan işletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla İş Geliştirme Destekleri için başvuruların başladığını duyurdu.

Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin liradan 2 milyon liraya çıkaran  KOSGEB'in 2024 yılı 1. çağrı başvuruları, 10 Mayıs-28 Haziran döneminde tamamlanmıştı. Desteğe başvuran 3 bin 380 girişimciden 984'ü 15 Ağustos'a kadar jüri karşısına çıkacak.

Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2. çağrı başvuruları ise dün itibari ile başlarken 30 Ağustos'a kadar devam edecek.

İş Geliştirme Desteği kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon lira üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin lira daha ilave edilecek.

Yerel Üreticiden 3 Bin Ton Alım Yapıldı Yerel Üreticiden 3 Bin Ton Alım Yapıldı

DESTEK KAPSAMINDAKİ GİDERLER

Destek kapsamında işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve eğitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları gibi hizmet alımı giderlerine destek verilecek.

HANGİ SEKTÖRLERDEKİ İŞLETMELER YARARLANABİLECEK?

NACE Rev. 2'ye göre "İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, iş geliştirme desteğinden yararlanabilecek.

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak ve işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.
HABER MERKEZİ