Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, kazandıkları üniversitelerin bulunduğu kentlerde barınma ihtiyacını karşılamak için 2024-2025 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularını heyecanla bekliyordu. Üniversiteye kayıt için bekleyen öğrenciler, KYK yurt başvuru işlemlerini de 20 Ağustos tarihi itibarıyla yapmaya başladı. Öğrenciler, yerleştikleri üniversitelerin yakınındaki KYK yurtlarında barınabilmek için e-Devlet aracılığıyla başvuruda bulunacak. Öğrenciler, KYK yurt başvurularını nasıl yapacak ve yurt ücretleri ne kadar olacak?

BAKAN BAK, YURT BAŞVURULARININ BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının 20 Ağustos tarihi itibariyle başladığını açıkladı.

2024-2025 YILI İÇİN KYK YURTLARINDA BARINMA ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

KYK yurt ücretleri 2024-2025 yılı için ne kadar olacak sorusu yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin merak ettiği konuların başında yer alıyor.
KYK yurt ücretleri güncel olarak henüz belli olmazken geçen dönem yurt ücretleri; tip 1 ücreti aylık 345 lira, tip 2 aylık 405 lira, tip 3 aylık 480 lira, tip 5 aylık 510 lira ve tip 6 570 lira idi.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi Okullarda Ders Saati 30 Dakikaya İndirildi

Öğrenciler, KYK yurt başvurusunu e-Devlet aracılığıyla yapabilecek. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-Devlet şifresi almaları ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartından birine sahip olmaları gerekiyor. Başvurular 24 Ağustos tarihine kadar yapılabilecek.

KYK yurt başvurusu için TIKLAYIN!..
HABER MERKEZİ