Bingöl Belediyesi Meclisi Temmuz ayının ilk toplantısını Belediye Başkan Vekili Sait Kolak öncülüğünde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında HÜDA PAR belediye meclis üyeleri Abdurrahman Berk Ve Şefik Börü,  su sorunu ve Ulucami WC’lerinin ücretsiz hale getirilmesi ve Belediye personeli tarafından temizlik ve bakımlarının yapılması için önerge sunarak yazılı cevap istedi.

Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi Suç örgütlerine Kuyu-23 darbesi

ÖNERGE 1

Bingöl belediyesinin sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm mahallelerde su kesintileri yaşanmaktadır. Özellikle yaz aylarında bu sıkıntı had safhaya çıkmaktadır. Konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızdan tarafımıza şikâyet gelmektedir. Su sıkıntılarının başında kaynak yetersizliği gelmekle beraber kaçak su kullanımı, bahçe sulama, halı ve araç yıkama gibi faktörlerde etkilidir. Bu hususla ilgili olarak su kaynaklarının artırılması veya su kaynaklarının verimli kullanılması için belediyenizce herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Sorunun çözümüne yönelik ne tür tedbirler düşünülmektedir?

Su kaynaklarının yetersiz olduğu ile gerekçesiyle bazı mahallelere sondaj suyu halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Sondaj sularının kireçli olması, suyun kokması sebebiyle içme suyu olarak kullanmamaktadır.  Basta inalı ve kültür mahallesi olmak üzere içme suyuna sondaj suyu karıştırılan mahallelerden su numuneleri alınmakta mıdır? Sondaj sularının içme suyu olarak kullanılan şebeke sularından ayrılması için bir çalışmanız var mıdır?

ÖNERGE 2

İlimizin en merkezi yerinde bulunan ve tek olan Ulucami lavabo ve WC’leri daha önce ilgili kurum tarafından ihale edilmek suretiyle işletilmekteydi. Ancak hâlihazırda yüklenici ile yapılan sözleşme sona ermiş ve henüz herhangi bir ihale yapılmamıştır.

Bu kapsamda;  çevre illerde yaygın olarak yapıldığı gibi ilgili kurum ve ile protokol yapılmak suretiyle bu WC ve lavaboların ücretsiz hale getirilmesi ve bunun karşılığında bakım ve temizliğin Belediyemizce üstlenilmesi teklifimizin belediye meclis gündemine alınmasını ve gereğinin yapılmasını teklif ve arz ederiz.

Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, meclis üyelerinin önerilerini dikkate alarak, su sorunu ve Ulucami WC'leri ile ilgili gerekli yazılı açıklama yapacağını belirtti.

HABER: EYLEM ÖZEN