Melekan Sultanı Gulê

Abone Ol

Allah (c.c) ne güzel yaratmış seni. O kadar sıkıntılı günler içinde geçen yıllara rağmen unutulmayan adının anlamı nedir? Rabbimin unutturmadığı Gulê. Adını nereye yazarsam yazayım iyilik güzellik sevgi dolu anlamıyla eşdeğer,mutluluk duyduğum Sultan. Birgün herkes şarkılara, türkülere dengbejlere konu olmuş olaylara hakkaniyet ile bakmayı ihmal etmeyecek, adı kalplere dokunan Gulê Hanım'ın o güçlü hikâyesini dinliyor bulacaksınız kendinizi ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor gün geçtikçe.

Nazenin sarı çiçekli örgüler

Petek petek bal köpüğü

Bazen de kızıl bukleler

Karamelli çikolata kahve

Güneşte altın teller gibi parlayan

İnce yumuşak alev parçaları

Dalga dalga yayılan

Bakır gibi tunç gibi çilek gibi

Bin bir çeşit renge dönen

Narin ve çarpıcı zerafetiyle

Zümrüt Yakut mücevher

Kürtçe sesiyle büyüler

Tatlı dilleriyle gülümser.

Kürtçe sesinle  aşarız zorlukları

Teröre savaşa dur deriz

İnci kolye gibi barışla

Kardeşliğimizi yayarak

Sararız dünyayı.

Kürtçe sesin içlendirir

Diken diken eder tüylerimi

Nakış gibi dokundukça kalbe

Ruhu bedeni defneder.

Kürtçe sesin gülücük kuşları gibi şen

Berrak duru bir ırmak

Kayboldukça çoğalan sevgilerin

birleştiği okyanus ötesinden gelen

Ruhu dinlendiren

Huzur veren.

Gözlerinin karasında iman nuru

Kendinden Emin

Derinliğinde anlamlıdır, Gizler

Kolay kolay söz vermeyen

Söz verdi mi geri dönmeyen

Rengi hakikat ile boyanmış

Kaşlarında bir Hikmet

bir damla suyla ayakta

Takva ile duran.

Entarisi 7 Gül rengi

Kadifemsi cemrem kasideleri

Karanfilli küpeleri

Lavanta kesesi

Kiraz çiçeğinden levendileri

Bütün çiçeklerin efendisi

Kale gibidir Gulê

Hem Hanedan hem Melekan Sultan.

Melekan Sultanı Gulê Hanım, Şeyh Said Efendi gibi halka mal olmuş bir âlimin Validesi. Böylesi bir âlim evlada sahip olmayı hangi ana baba istemez ki. Beni peşine düşüren, çiçeklerin kraliçesi Gulê Hanım'ın kabrini ziyaret ettik. Allah rahmetiyle muamele etsin inşallah.

İslâm Şehidimiz Şeyh Said Ailesinin 99 yıldır kuşaktan kuşağa aktarılarak davalarına İnanılmaz bağlılık duygusu içinde günümüze kadar devam etmesini hayranlıkla izliyoruz. Doğru ortaya çıktı farkında mısınız diye düşünüyorum.

Bir İslâm âlimi nasıl yetişir diye düşünüyordum ve Şeyh Said Efendi'nin Ailesini ziyaret ettik. Nasıl ki bir mimar inşa edeceği eserin tasarımı hakkında öngörüleri varsa ya da bir mühendis fabrikada üreteceği ürünün son şekli hakkında nasıl bir fikir sahibi ise, Şeyh Said Efendiyi yetiştirenlerin kafalarında net bir âlim modeli tasavvuruna sahip olmaları da kaçınılmazdır. Şeyh Said Efendi Kur'an ve sünnete göre hareket eder. Aydın ve Bilgin ve Adalet sahibi bir âlim. Ticaret ile uğraştığı için zengin, çeşitli illerde medreseleri ve birçok öğrencileri olan, ticaret görevinin yanında, Allah'ın dinine bağlı olarak irşad ve tebliğ faaliyetlerini yürüten,çok iyi bir eğitim almış ve bir çok yabancı dil bilen ve bildiği dillerde de İslâm hukukunu savunan donanımlı bir âlim.

Güler yüzlü, gözlerinde bakışlarında derin anlamlar ifade eden,kuvvetli ve heybetli bir yapıya sahip, 60’lı yaşlarda olmasına rağmen genç ve dinç görünen,beyaz ve uzun sakalı, sünnete uygun kesilmiş bıyıkları ve sarığının sağ kenarında bir parçası sarkık.

Projesiz mimar mühendis olmayacağı gibi modelsiz bir âlim olmasıda mümkün değildir.

İslâm dinine Kuran ve Sünnete aykırı yapılanlara meydan okuması da gayet doğaldır ve olması gerekeni yapmış, Fetvaya göre hareket ederek kıyam etmiştir. Şeyh Said İslâm Şehidimizdir.

Ak Parti İnsan Haklarının korunmasında önemli özelliği ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz dinimiz İslam'ın vicdan ve merhametini göstermek için fırsatları bekliyoruz inşallah. 99 yıldır dimdik ayakta durdukları davalarına sahip çıkan Şeyh Said Ailesinin Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığına başvurularını gecikmeden yapacaklarını belki de yapmış olduklarını ümit ediyorum. Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Sevgiyle kalın..

Kürtçe Kurmanca Zazaca öğrenmek istiyorum. Kayboldukça çoğalan sevgilerin habercisidir.