Türkiye’de deprem araştırmaları ile ilgili olarak kurum, kuruluşlar ve üniversiteler araştırma faaliyetlerini harita verisini kullanarak yürütüyor. Bu bilgiler kapsamında, MTA güncel fay hattı haritası gündeme gelmeye devam ediyor.

Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı... Selahaddin Eyyûbi Mahallesi'nde Su Sıkıntısı...

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye'nin diri fay haritasını güncelledi. Yayımlanan yeni Türkiye Diri Fay Haritası'na göre, yurt genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunuyor. Bu haritaya göre, birinci derece riskli bölgeler arasında Bingöl de yer alıyor.

ÖLÜ DENİZDE BAŞLIYOR, KARLIOVA’DA SON BULUYOR!

Türkiye, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunuyor. Doğu Anadolu Fayı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey ucundaki Maraş Üçlü Bitişmesi ile başlıyor ve Kuzey Anadolu Fayı ile birleştiği Karlıova Üçlü Bitişmesi'nde kuzeydoğu yönünde son buluyor.

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam ediyor ve sonrasında Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşiyor.

BİNGÖL BİRİNCİ DERECEDEN RİSKLİ BÖLGELER ARASINDA

MTA diri fay haritasına göre birinci derece riskli bölgeler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

HABER MERKEZİ