Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bingöl'de yürütülen Çapakçur Mikrohavza Sulamaları projesinde boru montaj çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projede sona yaklaşıldığını belirtti.

ÇAPAKÇUR MİKROHAVZA SULAMALARI PROJESİNDE SON DURUM

Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu

Çapakçur Mikrohavza Sulamaları projesinde, toplam 57 kilometre uzunluğundaki şebeke hattının 47 kilometrelik kısmı tamamlanarak toprak altına alındı. Kalan 10 kilometrelik bölümde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında 57 kilometrelik boru, 750 adet sanat yapısı ve 32 kilometre işletme bakım yolu yapılacaktır. Yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini ve yılsonunda tüm imalatlar tamamlanarak 2025 yılı sulama sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır."

Projenin tamamlanması ile birlikte tarımsal verimde artış ve ürün çeşitliliği sağlanacağını vurgulayan Balta, "Yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 milyon TL gelir artışı hedefleniyor," dedi.

PROJEDEN FAYDALANACAK YERLEŞİM BİRİMLERİ

Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri hakkında da bilgi veren Balta, "Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri Alıncık, Aşağıköy, Balpınar, Ortaköy, Şabanköy, Üçyaka, Çiris ve Yelesen olacaktır," diye konuştu.

İHA