SİYASET

Öcalan İçin Kanun Teklifi TBMM’ye Sunuldu

Ağrılaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a tahliye yolunu açacak Kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonuna sunuldu.

Abone Ol

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülere şartlı tahliye imkânı tanıyacak yeni bir kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Milletvekili Mehmet Zeki Irmez tarafından hazırlanan teklif, 25 yılını dolduran ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerine şartlı tahliye imkânı sağlamak amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

25 Eylül 2024 tarihinde Meclis’e sunulan teklifin başlığı “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasında Koşullu Salıverme Yasasının Kaldırılması ve 25. Yılda Koşullu Salıverme İmkânının Sağlanması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” olarak kayda geçti. Teklifin amacı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış veya cezaları bu hükme dönüştürülen mahkûmların cezalarının infazının 25. yıldan itibaren şartlı salıverilme hükümlerine tabi tutulmasını sağlamak.

Teklif şu anda TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülmeyi bekliyor. Aynı zamanda İçişleri Komisyonu’nda da değerlendirilecek olan teklifin, özellikle PKK Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış isimlerin şartlı tahliyesinin önünü açacak. Adalet Komisyonu’na 8 Ekim 2024 tarihinde sevk edilen teklifin ne zaman karara bağlanacağı ise belirsizliğini koruyor.