Yurt çapında okullardaki temizlik personeli ihtiyacının giderilmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından 30 bin personel alınması için sürecin başlatıldığı duyuruldu.  

Mevcut iş gücü uyum projelerinin (İUP) eksik uygulanması, temizlik personeli bulma konusunda yaşanan sıkıntının temel nedenini oluşturuyor. Temizlik personelinin haftada 3 gün görev yapması, okulların hijyen ihtiyaçlarını yeterince karşılayamazken bazı günlerde okulların temizlik hizmetinden mahrum kalmasına da neden oluyor.

Fay Etüt Raporu'nun Sonuçları Açıklandı... Fay Etüt Raporu'nun Sonuçları Açıklandı...

İUP uygulamasının asgari ücretin altında kalması ve tam sigorta sağlanmaması, projeye katılımı zorlaştırırken birçok okulun temizlik personeli olmadan eğitim faaliyetlerine devam etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Sorunun çözümüne yönelik harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı’na özel bir program talebinde bulundu. Ancak bu talebin sonuçlarına dair henüz net bir bilgi mevcut değil. 23 Eylül itibarıyla 30 bin yeni temizlik personeli alımının yapılacağına dair açıklama ise sorunun çözümü noktasında beklentileri arttırdı.

Yeni personel alımının, okullardaki temizlik sorununu ne ölçüde gidereceği, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

HABER MERKEZİ