Diyarbakır’da aynı bölgede ve aynı saatte hırsızlık yapan şüpheliler, polisin planlı çalışması sonucu "Radar" operasyonu ile yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden birinin 41, birinin ise 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

HIRSIZLIK ŞEBEKESİ TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, aynı bölgede ve aynı saatte gerçekleşen hırsızlık olaylarını fark ederek planlı bir çalışma başlattı. Balkonlara tırmanarak ve kepenk kilitlerini açarak hırsızlık yapan şebeke, çaldıkları malzemeleri önce bir depoya, ardından farklı yerlere sattıkları tespit edildi.

GÜVENLİK KAMERALARI ŞEBEKEYİ ELE VERDİ

Hırsızların faaliyetleri güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarında, şüphelilerin balkonlara tırmanarak ve kapıları zorlayarak hırsızlık yaptıkları anlar net bir şekilde görüldü. Polis, bu görüntülerden yola çıkarak eş zamanlı "Radar" operasyonunu sabaha karşı gerçekleştirdi.

OPERASYONUN ARDINDAN GÖZALTILAR

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden birinin 41, birinin ise 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Bu cezaların, şüphelilerin önceki suçlarından kaynaklandığı öğrenildi.

İHA

Bakan Tekin Elazığ'da konuştu Bakan Tekin Elazığ'da konuştu