EĞİTİM

Rektör Çelik: Bingöl Üniversitesi Yıldızlaşacak

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi’nin verimli bir yönetim sistemi ile yıldızlaşacağını ifade ederek, "Öncelikle etkin bir yönetim biçimi ve güçlü kadrolarla hareket etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Abone Ol

Bingöl Üniversitesi Dijital Dönüşüm Çalışma Grubu, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik Başkanlığında Senato Salonu’nda toplandı. Toplantıda, etkin bir yönetim biçimi ve dijital dönüşüm gibi başlıca konular ele alındı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi’nin verimli bir yönetim sistemi ile yıldızlaşacağını ifade ederek, "Öncelikle etkin bir yönetim biçimi ve güçlü kadrolarla hareket etmeyi düşünüyoruz. Güçlü rektör yardımcıları, güçlü dekanlar ve güçlü bölüm başkanları ile çalışacağız. Hedefimiz, üniversiteye yıldızlaştırılacak verimli yönetim sistemini oluşturmak" dedi.

“DİJİTAL ÜNİVERSİTEYİ OLUŞTURMAK VE VERİMLİLİK ANALİZİNİ DİJİTALLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Bingöl Üniversitesi’nin dijital dönüşüm sürecine büyük önem verdiğini belirten Prof. Dr. Çelik, “Dijital Üniversiteyi oluşturmak ve verimlilik analizini dijitalleştirmek istiyoruz. Mevcut alanlarda maksimum verim sağlamak için uygun nitelikteki akademisyeni uygun yerde değerlendirmek verimlilik artışı sağlayacak” şeklinde sözlerine devam etti. Ayrıca, belge yönetimi ve doğru kararlar almanın önemine vurgu yapan Çelik, “E-dosya ve e-kitap eğitim sistemine geçilecek. Hedefimiz, uluslararası düzeyde daha fazla öğrenci çekmek, 1000 yabancı öğrenci sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETLERE POLİTİKA ÜRETECEĞİZ”

Prof. Dr. Çelik, üniversitenin sadece eğitim alanında değil, aynı zamanda hükümetlere de politika üreteceğine de dikkat çekerek, "1'e 5000 katma değer sağlayan çözümler ile israfı önleyecek projeler geliştireceğiz. Bingöl Üniversitesi yıldızlaşacak. Her şey dijital ortamda olacak. Dijital ikiz ve dijital bilgi gibi alanlar oluşturmayı planlıyoruz" şeklinde sözlerini sürdürdü.

“YENİ NESİL ÜNİVERSİTE VİZYONU KAZANDIRACAĞIZ”

Toplantıda yeni nesil üniversite vizyonunu paylaşan Prof. Dr. Çelik, "Sivil havacılık sektöründe Hedefimiz nitelikli bilgi ve nitelikli insan yetiştirmek. Üniversitemizi bu kapsamda daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Yüzyıllara hükmedecek nesiller neden buradan çıkmasın? Bu hedefe ulaşmak için çalışacağız" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Abdulkadir BEĞSARI