En düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkaran düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 29'uncu madde, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı ödenenlere yönelik önemli bir artış sağladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.500 TL OLDU

29'uncu maddeye göre, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı ödenenlere ve hak sahiplerine dosya bazında öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi. Bu yeni düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve bu ay itibariyle uygulanmaya başlandı.

Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı! Meteoroloji'den Öğleden Sonra Uyarısı!

3,7 MİLYON EMEKLİYİ ETKİLEYECEK

Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli yararlanacak. Emekli aylıklarındaki bu artışın 6 aylık süreçte bütçeye maliyetinin ise 33 milyar 200 milyon TL olduğu açıklanmıştı. Bu düzenleme ile emeklilerin alım gücünün artırılması hedefleniyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 24,73 ZAM

Bu ayın başında açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte, temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 24,73 olarak belirlenmişti. Ancak kök aylığı 8 bin 383 TL'nin altında olan emeklilerin zam oranı yüzde 0 olmuştu. Yeni düzenleme ile bu emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor.

HABER MERKEZİ