GÜNDEM

Rojin'in Arama Çalışmaları Devam Ediyor! Telefonunda Yüksek Şifre Detayı

Van'da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21), yurttan çıktıktan sonra kayboldu. Arama çalışmaları 7. günde. Telefonu yüksek şifre nedeniyle jandarmaya gönderildi.

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşları, Kabaiş’e telefonla ulaşamayınca 28 Eylül’de saat 12.00 civarında polise kayıp ihbarında bulundu. Soruşturma kapsamında, Rojin’in son olarak 27 Eylül akşamı saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği ve arkadaşına bu plana katılmayı teklif ettiği, ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Ertesi gün, arkadaşları Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, bir kek ve su buldu. Bulunan cep telefonu, inceleme yapılması için polise teslim edildi.

Rojin, 27 Eylül akşamı annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirtti. Ancak geri dönmeyince endişelenen ailesi ve arkadaşları durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri geniş kapsamlı bir arama çalışması başlattı.

Arama-kurtarma faaliyetlerine gönüllü ekipler de dahil oldu. Polis ekipleri, çalışmalara havadan destek sağlayarak bölgeyi tarıyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen yandan taramalı sonar cihazı ile jandarmanın su üstü radar teknolojisi de aramalarda kullanılıyor. Ancak tüm bu yoğun çabalara rağmen, arama çalışmalarının 7. gününe girilmesine karşın Rojin Kabaiş'ten hala herhangi bir iz bulunamadı.

TELEFONDA GÜÇLÜ ŞİFRE KORUMASI

Rojin’e ait cep telefonunun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü, ancak cihazın yüksek güvenlikli bir şifre ile kilitli olması nedeniyle, inceleme için Jandarma Komutanlığı’na gönderildiği öğrenildi. Arama çalışmalarının ikinci gününde, polis ve jandarma ekipleri Bardakçı Mahallesi'ne giriş ve çıkış yapan 100’den fazla aracı detaylı bir şekilde inceledi. Ayrıca, Rojin’in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu’ndaki arkadaşlarının yanı sıra Diyarbakır’daki 38 akraba ve komşusunun ifadelerinin hem yazılı hem sözlü olarak alındığı bildirildi.