SAĞLIK

Şaziye Balcı, Diyarbakır'da Laparoskopik Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Şaziye Balcı, Hatay'dan Diyarbakır'a gelerek kalın bağırsağındaki tümör laparoskopik yöntemle alındı ve sağlığına kavuştu.

Abone Ol

Hatay'dan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi için gelen 45 yaşındaki Şaziye Balcı, rektumda tespit edilen tümör nedeniyle TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi-Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirdi.

Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, hastanede 2 yıl önce uygulamaya başladıkları bu yöntemin 15’inci kez uygulandığını ifade etti. Tümörün laparoskopik yöntemle alındığını ve Balcı’nın ameliyatın ertesi günü taburcu edildiğini söyledi.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman, ameliyat sırasında kesi yapılmadığını ve Balcı’nın günlük yaşamına hemen dönebildiğini belirtti. Dr. Yaman, "Umuyoruz ki, patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalın bağırsağında tümör olduğunu öğrendiğinde öncelikle Adana'da tedavi olmak istediğini ancak burada torba takılması gerektiği önerisini aldığını belirten Şaziye Balcı, "Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA