GÜNDEM

Şehir İçi Minibüsü Yayalara Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde şehir içi yolcu minibüsünün çarptığı 2 kişiden 1’i hayatını kaybetti, yanlarındaki küçük kız çocuğu kazadan yara almadan kurtuldu. Gözaltına alınan sürücünün emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Abone Ol

Kaza, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Mesut Yılmaz Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 21 M 0490 plakalı şehir içi yolcu minibüsü, Y.E. kontrolünde seyir halindeyken, yolun karşısına geçmek isteyen Ahmet M. (45) ve ağabeyi Mehmet M. (53) ile çarpıştı. Kaza anında Ahmet M.’nin kızı Semanur M. ise büyük bir şans eseri yara almadan kurtuldu. Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve sağlık ile polis ekipleri hızla olay yerine intikal etti.

SAĞLIK EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ VE HASTANEYE KALDIRILMA

Kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, sağlık ekiplerince Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ne yazık ki, Ahmet M. hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Ağabeyi Mehmet M.’nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Ahmet M.’nin cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Polis ekipleri, kazanın meydana geldiği bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatarak görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Kazanın ardından polis ekipleri, olay yerinde detaylı incelemelerde bulunarak kazanın nedenlerini araştırmaya başladı. Kaza ile ilgili olarak gözaltına alınan sürücü Y.E., emniyete götürülerek ifadesi alındı. Y.E.'nin emniyetteki işlemleri devam ederken, kazanın tam olarak nasıl gerçekleştiğine dair soruşturma sürüyor.

İHA