Bingöl’de yıllardır devam eden içmesuyu problemi artarak devam ediyor. Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde 3 gündür suların kesik olduğunu söyleyen vatandaşlar, belediyeden çözüm bekliyor.

Mahalle sakinlerinden İlhami Beltekin, suların kesik olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Mahallede 3 gündür suların akmadığını dile getiren Beltekin, “Sularımız akmadığı için ne banyo yapabiliyoruz ne lavaboları kullanabiliyoruz ne de abdest alabiliyoruz! Belediye yetkilileri ile görüştüğümüzde suyun yetersiz olduğunu belirterek çalışma yapılacağını ifade etmelerine rağmen 3 gündür sorun çözülmedi. Yetkililerden talebimiz, su sorunumuza acilen çözüm bulunmasıdır” dedi.

SU KAYNAKLARI YILLARDIR BİNGÖL’E GETİRİLEMEDİ

Bingöl’ün içme suyu şebekesine aktarılması planlanan Karlıova’nın Kaynak ve Bahçe köylerindeki su kaynakları yıllardır Bingöl’e getirilemedi. İlkbaharda Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, DSİ 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ve kurum müdürleri, Bahçe köyünü ziyaret ederek köylülerle görüşmüştü.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ziyaretler ilgili şunları söyledi; “Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta, DSİ 9. Bölge Müdürümüz Sayın Sebahattin Şamcı, Karlıova Belediye Başkanımız Sayın Veysi Bingöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enesi Üçgül ve İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte Bahçe Köyünde kıymetli vatandaşlarımızın misafiri olduk. Bahçe ve Kaynak Köylerinde bulunan ve yapım ihalesi gerçekleştirilen içme suyunun isale hatlarımıza aktarılmasına dair çalışmaların biran evvel başlayabilmesi için istişare ettik. Anlayış ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah köylülerimizin de desteğiyle yakın zamanda şehrimizin içme suyu sorununu gidermiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı ancak hala somut bir çalışma yok

İHALE ARALIK 2023’TE YAPILDI

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 26 Aralık 2023 tarihinde ihalesi yapılan Bingöl içme suyu projesinin akıbeti merak ediliyor.

Açıklanan ‘2024 yılı yatırım programı’na göre, Bingöl içme suyu projesi kapsamında, içme suyu temini, günlük 30 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi ve 18,17 kilometrelik isale hattı yapılacak.

3 Aylık Takip Sonrası: Tarihi Eser ve Uyuşturucu El Geçirildi 3 Aylık Takip Sonrası: Tarihi Eser ve Uyuşturucu El Geçirildi

Projenin toplam tutarı 1 milyar 350 milyon TL olarak açıklanırken, 2024 yılında yapılması planlanan çalışmalar için 150 milyon TL bütçe ayrıldı. İhalesi 2023 yılı sonunda yapılan Bingöl içme suyu projesinin 2027 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ