GÜNDEM

Selim Atala Camii'nin Tamamlanması İçin Destek İstediler

Abone Ol

Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok konutun yanı sıra Selim Atala Camii'nin de yıkıldığını ve sonrasında başlatılan cami inşaatının yavaş ilerlediğini belirten vatandaşlar, bölgedeki tek cami konumunda olan Selim Atala Camii'ndeki çalışmaların bir an önce tamamlanması için gerekli desteğin sağlanmasını istiyor.
Mahalle esnafından Orhan Kemal Elbuğa, cami inşaatının ilerlemesi için ellerinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek caminin tamamlanması için yetkili kurumların da destek vermesinin elzem olduğunu dile getirdi. Elboğa, "Mahallemizde bulunan Selim Atala Camii yaklaşık 2 yıl önce yıkıldı. Yeni camii inşaatına başlandı ancak çalışmalar yavaş

ilerliyor. Mahalle esnafı ve vatandaşlar olarak caminin yapımının tamamlanması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak yetkili kurumların da Selim Atala Camii'nin tamamlanması için gerekli desteği sağlamasını istiyoruz" dedi. 
Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz İl Müftülüğü yetkilileri, Bingöl'de yapımı devam eden 6 cami olduğunu ve bu camilerin dernekleri tarafından inşaatların yürütüldüğünü belirttiler. Yetkililer, İl Müftülüğü tarafından genel bütçeden yapımı devam eden camiler için bir ödenek ayrılmadığını ancak cami derneklerinin talepleri doğrultusunda il genelinde merkez ve köylerde toplanan yardımların camilerin yapımı için ilgili derneklere aktarılarak destek sağlandığını ifade ettiler. 
HABER MERKEZİ