GÜNDEM

Seven: İsrail’in 7 Ekim Bahaneleri Gerçeği Örtbas Edemez!

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının birinci yılında yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkına destek mesajı verdi. Seven, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek, Filistin halkının haklı mücadelesini savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Abone Ol

AK parti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Türkiye Geneli eş zamanlı AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından İsrail'in saldırılarına ilişkin kitlesel basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının birinci yılında yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkına destek mesajı verdi. Seven, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yaptığı saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek, Filistin halkının haklı mücadelesini savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

"7 Ekim’i Bahane Ediyorlar!"

İl Başkanı Seven, 7 Ekim tarihinin İsrail tarafından bir bahane olarak kullanıldığını vurgulayarak, " İşlediği soykırım suçunu örtbas etmek için de 7 Ekim’i bahane etmektedir. Bu noktada çok önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyoruz: 7 Ekim’i, meselenin sanki sıfır noktasıymış gibi ele alan bir yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim esasında, İsrail’in katliam ve soykırım makinasının hız ve şiddetinin daha da arttığı bir tarihtir. Bir yıl içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil, İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü.

Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı! Süregelen soykırıma 7 Ekim sebep olmadı! 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş; hakları ve malları gasp edilmiş; öldürülmüş; katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak, ne hukuk, ne de adalet beklenebilir.”

"İsrail Soykırımcı Bir Devlet!"

Seven, İsrail’in 1930'ların Nazi Almanyası'na benzediğini ve aynı şekilde soykırımcı bir ideolojiye sahip olduğunu belirtti. İsrail’in saldırgan, şımarık ve küstah tavırlarını sürdürdüğünü dile getiren Seven, bu soykırımın uluslararası camia tarafından yeterince durdurulmadığını da eleştirerek şunları katdett:

“İsrail, 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır. Tıpkı Nazi Almanyası gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Yine tıpkı Nazi Almanyası gibi saldırgan, şımarık ve küstah davranışlar sergilemektedir. İsrail bugün Ortadoğu’da etrafına bulaşan ve tüm bölgenin düzen ve istikrarını tehdit eden bir yapıdır. Nazi Almanyası’nın durdurulmamasının dünyanın başına açtığı dertleri tarihten biliyoruz. Bugün de İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi ateşe atana kadar devam edecektir.

Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz:

İsrail durdurulmalıdır!

Netanyahu hesap vermelidir!

Diğer taraftan, devam eden bu vahşet karşısında ortak bir adım atamayan İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan da dersler çıkarmalıyız. Bu anlamda güçlü bir Türkiye’nin, daha adil bir dünya ve daha etkin bir İslam dünyası için ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz.”

"Türkiye Her Zaman Filistin’in Yanında!"

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin davasını her platformda savunduğunu belirten Seven, Türkiye’nin yalnızca diplomatik yollarla değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı. "Filistin davası, yalnızca bir coğrafi bölgenin mücadelesi değil; tüm insanlığın vicdan davasıdır," diye ekledi.

"İsrail Durdurulmalıdır!"

Yılmaz Seven, konuşmasının sonunda İsrail’in durdurulması gerektiğini ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası tehditler karşısında tek bir cephede birleşmesi gerektiğinin de altını çizdi.

HABER: EYLEM ÖZEN