Göktaşı düştü mü? Göktaşı nereye düştü? Göktaşı Türkiye’ye düştü?

Bu gece İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir'den gözlemlenebilen devasa büyüklükte bir göktaşı düştü.

Göktaşı Nereye Düştü?

Henüz kesin düşüş noktası belirlenememiş olsa da, göktaşının Türkiye'nin batı ve iç bölgelerinden net bir şekilde görülebildiği bildirildi. Görgü tanıkları, gökyüzünde parlak bir ışık kümesinin aniden belirdiğini ve hızla yeryüzüne doğru hareket ettiğini belirtti. Sosyal medya platformlarında olayla ilgili çok sayıda video ve fotoğraf paylaşımı yapıldı. Göktaşının düştüğü anı gören vatandaşlar, büyük bir şaşkınlık ve heyecan yaşadı.

Türkiye uzay Ajansı ise olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu☄️

Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Kimyasal Bileşim: Meteorda bulunan farklı elementler, Dünya atmosferinde yanarken farklı renkler oluşturabilmektedir. Örneğin, sodyum parlak turuncu-sarı bir renk oluşturabilirken, magnezyum yeşil veya mavi tonlar, iyonize kalsiyum (Ca+) ise mor renk oluşturabilmektedir. Meteorda bulunan bu elementler, atmosferik giriş sırasında görülen renklerin oluşmasında önemli bir etkendir.

Hız: Daha hızlı hareket eden meteorlar, daha parlak ve renkli görüntüler oluşturmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

Narin Güran Cinayetinde Dört Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi Narin Güran Cinayetinde Dört Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

HABER MERKEZİ