SON DAKİKA: Instagram düzeldi mi? Instagram’a neden erişim engeli getirildi? BTK tarafından açıklanan 'katalog suçlar' nedir ve Instagram’a nasıl etkisi oldu? Instagram erişim engelinin kaldırılacağı tarih ne zaman aklanacak? BTK'nın Instagram’a getirilen erişim engeline ilişkin açıklaması nedir?

INSTAGRAM’A NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ?

Türkiye’de popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'a 2 Ağustos Cuma günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi. BTK, Instagram’a erişim engelini 'katalog suçlara' uymadığı gerekçesiyle uyguladığını duyurdu. Ancak, erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı ve Instagram’ın bu duruma nasıl yanıt vereceği henüz belirsizliğini koruyor.

BTK'NIN INSTAGRAM’A GETİRİLEN ERİŞİM ENGELİNE İLİŞKİN AÇIKLAMASI NEDİR?

BTK'nın yaptığı açıklamada, erişim engelinin 'katalog suçlar' olarak tanımlanan içerikler nedeniyle getirildiği belirtildi. Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme ve Atatürk’e hakaret gibi ağır suçları kapsıyor. Bu tür içeriklerin platformda yer alıp almadığı, düzenlemelere uygunluk açısından zorluklar yaşandığı ifade ediliyor.

INSTAGRAM’A ERİŞİM NE ZAMAN SAĞLANACAK?

Yetkililer, Instagram’a getirilen erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair kesin bir tarih vermedi. Engel sürecinin, Instagram’ın konuya yaklaşımına bağlı olarak ilerleyeceği belirtiliyor. Şu an için engelin kaldırılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret Bingöl Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi'ne Ziyaret

HABER MERKEZİ