Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği af kararını içeren torba yasa, TBMM'nin gündemine gelecek. Birçok vatandaşın borçlara yönelik devlet destekli borç kapama kredisini merakla bekleyişi sürerken, torba yasadaki düzenlemeler ile borçlar sıfırlanacak. Kamu ve bankalara borcu olanlar için ise gerekli düzenlemelerin yakın zamanda yapılması bekleniyor.

VATANDAŞ, DÜŞÜK FAİZLİ BORÇLANMAYLA KARA LİSTEDEN ÇIKACAK

Ücretli Çalışanların Sayısı Arttı Ücretli Çalışanların Sayısı Arttı

Birçok bankanın kara listesine giren vatandaşlar için adım atan hükümet, tatil dönüşü TBMM gündemine borç kapatma kredisi paketini sunmaya hazırlık yapıyor. TBMM'de kabul görmesi durumunda bankaların kara listesindeki vatandaşlar, sicil affıyla kara listeden kurtulacak. Devlet destekli borç kapatma yöntemiyle bankalar vatandaşın borcunu düşük faizle üstlenerek uzun vadeli ödeme olanağı sunacak. 

SİCİL AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

TBMM'ye konu hakkında kanun teklifi sunulurken, görüşmeler Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla başlayacak. TBMM'nin tatil sonrası yoğun programı kapsamındaki gündemlerinden arasında sicil affının olması da bekleniyor. TBMM'de teklifin onanması halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile de sicil affı resmen yürürlüğe girmiş olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ