Kiğı Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen "Çalışan ve Üreten Gençler" programı kapsamında, ilçede yapımı tamamlanan 2000 metrekare kapalı alana sahip tekstil fabrikasını yatırımcıların hizmetine sunuyor. Belediyeden yapılan açıklamada, üretime hazır hale getirilen tekstil fabrikasının yeni yatırımcıları beklediği duyuruldu.

Bölgesel Teşviklerin Cazibesi Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yapılan tekstil fabrikası, yatırımcılara kiralanacak. Fabrikanın konumu ve sunduğu avantajlar, özellikle emek yoğun sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için büyük fırsatlar yaratıyor. Bingöl'ün 6. Bölge teşvik sistemine dahil olması, bu tür yatırımlar için cazip avantajlar sunarken, bölgenin gelişme potansiyelini de artırıyor.

2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te 2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te

Genç İstihdamı Öncelikli Projenin amacı sadece yatırımcı çekmek değil; aynı zamanda gençlerin istihdamını teşvik ederek işsizlik oranlarını azaltmak ve bölgede sürdürülebilir ekonomik gelişimi sağlamak. Kiğı Tekstil Fabrikası, üretime tamamen hazır altyapısıyla yatırımcılarını bekliyor

KİĞI TEKSTİLKENT’İN AVANTAJLARI ŞÖYLEDİR;

Whatsapp Image 2024 10 03 At 10.53.13Whatsapp Image 2024 10 03 At 10.53.12HABER MERKEZİ