Bingöl merkez İnönü Mahallesi'nde TOKİ 2. Etap'ta 9 yıldır kanalizasyon sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakini Hamdullah Tan, sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. TOKİ 2. Etap'ta ikamet ettiğini söyleyen Tan, kanalizasyon probleminden dolayı binaların bodrumunu kanalizasyon sularının bastığını belirterek 2-3 günde bir aynı problemden dolayı vidanjörün çalışma yaptığını ve özellikle yaz mevsiminde sitenin kötü kokudan geçilmediğini ifade etti.
Sitelerindeki kanalizasyon probleminin 9 yıldır süregeldiğini ve sorunu Belediye'ye bildirmelerine rağmen sorunun çözümüne yönelik henüz kalıcı bir çalışma başlatılmadığını ifade eden Tan, "İnönü Mahallesi'ndeki 2. Etap TOKİ'de ikamet ediyorum. 9 yıldır kanalizasyonun tıkanmasından dolayı bodrum katımız kanalizasyon suları altında kalıyor. Bodrumdaki eşyalarımızın zarar görmesinin yanı sıra kötü kokudan dolayı tüm çevre rahatsızlık duyuyor. Her seferinde Belediye'nin vidanjörü kanalı açıyor ancak sorun 2-3 günde bir aynı şekilde devam ediyor. Belediye'ye 9 yıldır başvurmamıza rağmen son olarak bize programa alındığı söylendi ancak henüz sorunun kalıcı çözümüne yönelik herhangi bir çalışma başlatılmadı. TOKİ geçtiğimiz yıl yönetimden çekilmişti. Sitenin dışında ince boruya bağlandığı için kanalizasyon hattı her seferinde tıkanarak bodrumlar pis sular altında kalıyor. 9 yıldır süregelen bu soruna acilen kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. 

BU YILKİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu Bingöl’de Dev Uyuşturucu Operasyonu

Konu hakkında görüştüğümüz Belediye yetkilileri, belirtilen mevkide kanalizasyon sorununa ilişkin olarak vatandaşların şikayetlerini aldıklarını, sorunun temelinin TOKİ kaynaklı olduğunu belirterek; sorunun kalıcı çözümüne yönelik olarak yapılacak çalışmayı bu yılki yatırım programına aldıklarını ve önümüzdeki dönemde yürütecekleri çalışma ile yaşanan sorunu tamamen gidereceklerini ifade ettiler. 

Kaynak: EROL YILMAZ