Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik önerisi, özellikle sağlıklı hayvanlara 'ötanazi' yapılmasını öngören 5. maddesiyle kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. AKP'nin önergesiyle kabul edilen bu madde, sokak hayvanlarının barınaklara götürülüp sahiplendirilmesi ve belirli niteliklere sahip hayvanlara ötanazi uygulanmasını içeriyor. Değişiklik, yerel yönetimlere bu konuda geniş yetkiler tanıyor.

TEKLİFİN 5. MADDESİ NELERİ İÇERİYOR?

Kanun teklifinin beşinci maddesi, sokak hayvanlarının toplanarak barınaklara götürülmelerinin ardından tekrar alındıkları ortama bırakılmaları yerine sahiplendirilmeleri ve belirli koşullar altında ötanazi yapılmasını öngörüyor. Bu düzenleme, özellikle sağlıklı hayvanların öldürülmesi konusunda kamuoyunda ciddi tepkilere neden oldu. Yerel yönetimlere verilen yetkiler, bu uygulamanın nasıl ve ne şekilde yürütüleceği konusunda endişeleri artırdı.

Bu teklifi destekleyen büyük bir çoğunluluk olsa da azınlık bir grup karşı çıkıyor.

Onlardan biri ise NOW TV'nin haber sunucusu Gülbin Tosun...

 Tosun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Tosun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Öldürtmeyeceğiz! Biliyorsunuz değil mi? Dünya tarihinde görülmemiş ayaklanmaya sebep olmayın@RTErdogan

Biz onları mama lobileri! ile beslemedik! Yeri geldi evde yemek pişirdik! Kısırlaştırdık, aşılattık, ne gelirse elden ardımıza koymadık! Sizin de bilginize

@EmineErdogan

SİBERAĞ-7'de 24 İlde 46 Şahıs Yakalandı SİBERAĞ-7'de 24 İlde 46 Şahıs Yakalandı

HABER MERKEZİ