BİLİM-TEKNOLOJİ

TÜBİTAK'tan Üniversite Öğrencilerine Sürdürülebilir Kalkınma Projeleri Desteği

TÜBİTAK, 1 Ekim - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı için başvuruları kabul edecek, öğrencileri Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde projeler geliştirmeye teşvik edecek.

Abone Ol

TÜBİTAK, 1 Ekim - 1 Kasım 2024 tarihleri arasında 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı için başvuruları kabul edecek. Bu program, üniversitelerde eğitim gören lisans öğrencilerini projeler aracılığıyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi ve ön lisans öğrencilerine lisans eğitimi öncesinde proje geliştirme becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Duyurulan çağrı kapsamında, üniversite öğrencilerinin "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)" çerçevesinde araştırma projeleri hazırlamaları teşvik edilecek. Birleşmiş Milletlerin gündeminde önemli bir yer tutan SKA, yoksulluğun sona erdirilmesi, eşitsizliklerin giderilmesi, ekonomik büyüme, enerji verimliliği, üretim ve tüketim, sanayileşme ile iklim değişikliği gibi konuları kapsamaktadır.

Öğrencilerin bu fırsatı değerlendirmesi ve projeleri ile toplumsal sorunlara çözüm üretmeleri bekleniyor. Başvuru süreciyle ilgili detaylar TÜBİTAK’ın resmi web sitesinde yer alacaktır.

Haber: HASRET DAYANIR