YAŞAM

Tüm Köylerde Çocuk Oyun Alanları Kurulmalı

DEM Parti İl Genel Meclis Üyeleri, köylerde çocuk oyun alanlarının kurulması için İl Genel Meclis Başkanlığına önerge sundu.

Abone Ol

DEM Parti İl Genel Meclisi Gurup Eş Sözcüsü Aydın Kaya, “İlimiz farklı köyleri çocuklarından bizlere gelen talepler üzerine köylerimizde yaptığımız çalışmalar neticesinde çocuk oyun parklarına dair gördüğümüz büyük eksikliğe ilişkin önergemizi verdik. Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı bir özeleştiri borcumuzun olduğunu gördük, bunun üzerine ilk olarak önergemizi verdik, çocuklarımıza bu parkların yapımlarının takipçisi de olacağımızın sözünü veriyoruz. Bugüne kadar her köye ilişkin farklı sorunlar dile getirildi ancak çocuk oyun parkları ile ilgili ilk kez bir önerge veriliyor. Önergemizde de belirtiğimiz üzere çocuk gelişiminde bu kadar etkisi olan çocuk oyun alanlarının bugüne kadar yapılmaması ilimizin ilgili kişi ve kurumlarının büyük eksikliğidir. Çocuklarımızın beslenme, barınma, eğitim ve ağlık gibi temel ihtiyacı olan parkların yapımı için tüm ilgili kurumların çocuklarımızın bu taleplerine kayıtsız kalmayacaklarını umuyoruz” dedi.

MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNULAN ÖNERGE

İl Genel Meclis Başkanlığına sunulan önerge şöyle; “Çocuklar, fiziksel, sosyal ve kültürel açıdan farklı bireyler olarak yetişmekle birlikte, bedensel ve mental gelişimlerinde büyük rol oynayan oyun alanlarından eşit derecede yararlanma hakkına sahiptir. Dış mekânda gerçekleştirilen oyunlar çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duyusal gelişiminde son derece önemlidir. Çocuklar doğal çevre ile kurabilecekleri deneyimler sonucu, doğayı anlama bilinci geliştirerek ve oyun oynayarak hem dünyayı daha iyi anlamaya çalışmakta hem de yaşadıkları anı daha verimli kılmaktadırlar. Ayrıca sosyal ilişkilerinde de girişken olmalarına yardım etmektedir.

Çocuk gelişimi ile ilgili bilimsel çalışmalarda varılan sonuç, oyunun çocuklar için, beslenme, sağlık, barınma, eğitim kadar yaşamsal bir öneme haiz olduğuna değinmektedir. Bu bağlamda bilimsel olarak çocuk gelişiminde bu kadar etkin olan çocuk oyun parklarının yaygınlaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Tüm çocukların bu alanlardan eşit olarak faydalanması gerektiği düşüncesi ile tüm köylerde araştırma yapılıp çocuk oyun parklarının olmadığı köyler tespit edilerek, belli bir takvim dahilinde planlaması yapılarak tüm köylerde çocuk oyun parklarının yapılması için önergemizin gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”

(Haber Merkezi)