GÜNDEM

Türkiye'nin İlk 10'unda Bingöl'den 2 Tane Yeraldı!..

Türkiye'nin en büyük 10 barajı listesinde Bingöl'deki Kiğı Barajı üçüncü sırada ve Özlüce Barajı ise dokuzuncu sırada yer aldı.

Abone Ol

Türkiye'nin en büyük barajları arasında Bingöl'den 2 baraj yer aldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından 'Dev Gövdeler' başlığıyla yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin gövde hacmi bakımından en büyük 10 barajı sıralandı. Türkiye'nin en büyük 10 barajı listesinde, Bingöl'deki 2 baraj da yer alıyor. 

LİSTEDE BİNGÖL'DEN 2 BARAJ DA VAR!

Bingöl Kiğı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) 21 milyon 685 bin metreküp su kapasitesi ile 'Türkiye'nin En Büyük 10 Barajı' listesinde üçüncü sırada yeralırken, Bingöl Özlüce Barajı ve HES de 14 milyon 600 bin metreküplük su kapasitesi ile listenin dokuzuncu sırasında yer buldu. 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 10 BARAJI...

Türkiye'nin en büyük 10 barajı listesi ise sırasıyla şöyle oldu: Atatürk Barajı ve HES (Şanlıurfa), Ilısu Barajı ve HES (Mardin), Kiğı Barajı ve HES (Bingöl), Reyhanlı Barajı (Hatay), Alkumru Barajı ve HES (Siirt), Altınkaya Barajı ve HES (Samsun), Keban Barajı ve HES (Elazığ), Kralkızı Barajı ve HES (Diyarbakır), Özlüce Barajı ve HES (Bingöl), Çatalan Barajı ve HES (Adana).